Published On: Čet, srp 29th, 2021

TURKOVIĆKIN POUČAK: Nije kažnjivo tvitati u čast Sakibu tijekom radnog vremena, samo je bitno biti na poslu…

Nakon otkazivanja sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine oglasila se ministrica vanjskih poslova Bisera Turković (SDA). Ona kaže kako će oni koji blokiraju rad institucija snositi posljedice.

Turković kaže kako su danas obaviješteni da 43. sjednica Vijeća ministara BiH neće biti održana te da će novi termin biti zakazan naknadno.

“Ova sjednica je bila najavljena kao posljednja prije kolektivnog godišnjeg odmora Vijeća ministara BiH. Na dnevnom redu su važne točke koje ne trpe odgodu. Vjerujem da će svi pokazati odgovornost te da će u interesu građana 43. sjednica biti zakazana u najkraćem roku”, napisala je ona.

Pred nama je još mnogo posla, treba se boriti s izazovima pandemije, posebno ekonomskim posljedicama, raditi na reformama i infrastrukturnim projektima, moramo nastaviti rad na ispunjavanju 14 prioriteta Evropske unije, najavljuje ona.

“Ukoliko je riječ o političkim blokadama i opstrukcijama kao što je najavljeno, onda treba imati u vidu da naše pozitivno zakonodavstvo ne predviđa plaćeno odsustvo sa ciljem provođenja političkih blokada. Svako odsustvos posla mora biti odobreno, u protivnom slijede konsekvence predviđene zakonom. Pozivam da se striktno držimo odredbi predviđenih zakonom prema kojem se rad plaća, a da se neopravdano odsustvovanje s posla kažnjava”, navela je.

Turković kaže kako institucije Bosne i Hercegovine moraju funkcionirati, obavezuje nas zakon i dužni smo prema građanima raditi svoj posao.

“Na kraju krajeva, svi za svoj rad primamo plaću iz budžeta. Nigdje u svijetu nije prihvatljivo ne raditi svoj posao i primati platu koja dolazi od poreskih obaveznika. Ili ćemo raditi i za to biti plaćeni ili ćemo odsustvovati zbog političkog bojkota te onda nećemo biti plaćeni s mogućnošću da konsekventno dužini odsustvovanja izgubimo posao”, zaključila je.

Podsjetimo Bisera Turković je tijekom radnog vremena objavljivala statuse u čast osuđenog Sakiba Mahmuljina i zbog tog nije trpila nikakve posljedice. 

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x