Published On: Sub, sij 1st, 2022

Turci šokirani velikim skokom cijena, oporba: ‘Erdogane, prisiljavaš ljude da progutaju golema poskupljenja na početku godine‘

Vijest o većim cijenama energije i benzina, mostarina i automobilskog osiguranja objavljena je nešto prije ponoći.

Cijene struje za kućanstva u 2022. porasle su za 50 posto, a za industriju za čak 125 posto, objavila je Regulatorna agencija za energetsko tržište, uz objašnjenje da su porasle cijene energije na svjetskom tržištu.

Cijena prirodnog plina skočila je 25 posto za kućanstva i 50 posto za industriju, objavio je nacionalni distributer BOTAS.

Kupovna moć turskih potrošača u padu je zbog inflacije koja je porasla za više od 21 posto i pada vrijednosti turske lire nakon niza rezanja kamata.

U Istanbulu su maloprodajne cijene u prosincu porasle za gotovo 35 posto u odnosu na godinu dana prije, najviše zadnjih godina, objavila je Istanbulska trgovinska komora.

Nova poskupljenja dodatno će povećati inflaciju. Turska lira je u godinu dana oslabila gotovo 45 posto u odnosu na američki dolar.

Poskupljenja je kritizirala oporba.”Erdogane… prisiljavaš ljude da progutaju golema poskupljenja na početku nove godine”, komentirao je na Twitteru vođa glavne oporbene stranke CHP (Republikanska narodna stranka) Kemal Kilicdaroglu.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Brader Erdo gotov…🐏

Žuti mravi
Žuti mravi
1 godina prije

Istovremeno brko daje izjavu da Turska ide ka tome da bude među top deset ekonomija na svijetu, otomanske laži svugdje iste.

Ganga🐉
Ganga🐉
1 godina prije

Bošnjo ne prijeti ratom niti Komšićem , pamet u glavu , đžaba kalašnjikov ako ti zavrnu sve pipe ,slavine ,česme te objave rat kašikom ,gdje se čovjek može sakriti od gladi.

Ruga
Ruga
1 godina prije

Došla turska na red. Pomogli ste uništenje jugoslavije, raspadnite se i vi.