Tunel do Višeg suda prokopali Srbi, među njima je i žena na fotografiji, koja je možda i iz BiH

Vršitelj dužnosti direktora uprave policije Crne Gore Nikola Terzić priopćio je da su identificirani osumnjičeni da su kopali tunel ispod zgrade Višeg suda u Podgorici, koji vodi do depoa.

Terzić je za „TV Vijesti“ kazao da su četiri osobe identificirane kao osumnjičeni i da su oni državljani Srbije, dodajući da su dvije osobe još uvijek neidentificirane.

Osumnjičena osoba

Crnogorska policija posjeduje fotografije ženske osobe koja je ulazila u stan, zamolivši i građane da pomognu policiji ukoliko imaju informaciju.

– Krivičnom prijavom koju će podnijeti Uprava policije bit će obuhvaćeno šest osoba: M.M. (63), J.D. (30), M.V. (32), V.E. (32) svi državljani Srbije. Ovom krivičnom prijavom bit će obuhvaćena i dvije NN osobe, gdje još uvijek prikupljamo određene dokaze ali mislim vrlo brzo da ćemo imati identitet i te dvije osobe. Jedna od njih je lice sa falš osobne iskaznice – rekao je Terzić.

Pomoć policiji

Ukoliko imaju informaciju, policija je zamolila građane da obavijeste policiju.

– Sada očekujem pomoć građana u smislu davanja informacije službenicima policije ukoliko znaju ime i prezime ove ženske osobe. Ova ženska osoba jeste lice s fotografije ali nisu njeni podaci. To je lažni dokument, ali je fotografija, na osnovu saslušanih osoba u istrazi, potvrđeno da je to identična fotografija. Ova ženska osoba je jedna od osoba koja je sudjelovala u ovim kriminalnim aktivnostima – istaknuo je Terzić.

Izjava svjedoka

Naglasak koji je ova ženska osoba imala sa svjedokom, izjava nije bila jasna i ukazivalo se da je osoba iz Srbije ili Bosne i Hercegovine. Naglasak kojim je govorila nije bio crnogorski. /HMS/

more recommended stories