Tuga na ispraćaju omiljenog splitskog glumca, glazbenika i komičara Damira Mihanovića Ćubija

Legendarni komičar, voditelj i glazbenik Damir Mihanović Ćubi u svom rodnom Splitu ispraćen je na posljednji počinak.

Ćubi je bitku za život izgubio 1. siječnja u 59. godini u Klinici za plućne bolesti KBC-a Split nakon kratke i teške bolesti.

Od čovjeka koji je samom svojom pojavom mamio osmijeh na lice svima na splitskom groblju Lovrinac oprostili su se članovi obitelji, prijatelji i kolege.

Na splitsko groblje stigli su Joško Čagalj Jole, Giuliano Đanić, izbornik Zlatko Dalić, Doris Dragović, Mate Bulić, glumac Vedran Mlikota, Oliverova udovica Vesna Dragojević, dok je Mladen Grdović nosio križ.

Ćubija su ispratili uz stihove “Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda” Antuna Branka Šimića, a jedan od najemotivnijih trenutaka bio je kada su okupljeni zajedno zapjevali i pjesmom posljednji put pozdravili legendarnog zabavljača uz stihove “Splite moj” Olivera Dragojevića.

Mate Bulić

Posebno neutješni bili su Ćubijeva majka Mira, supruga Vernona te sinovi Marin i Miran s kojima je proveo blagdane nakon što su ga otpustili iz zagrebačke bolnice Sestara Milosrdnica u kojoj je bio smješten od početka prosinca.

Odjavio se s planeta Zemlje sin, muž, otac, prijatelj i neponovljivi humorist. Otišao je svirati s Oliverom, stajalo je u Ćubijevoj osmrtnici.

Vijest o njegovom preranom odlasku šokirala je mnoge tim više što Ćubi ni u najtežim danima nije gubio optimizam zbog kojeg su svi bili uvjereni da će se oporaviti unatoč lošim liječničkim prognozama. Odlično raspoložen bio je prije nešto više od dva tjedna na koncertu Zaklade Ana Rukavina gdje se družio s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem te izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije Zlatkom Dalićem.

Iste večeri uživao je i u adventu uz prijatelje Giuliana, Vedrana Mlikotu, Davora Dretara Dreleta, Sanju Doležal, Renea Bitorajca… Nitko nije nije ni slutio da im je to posljednji susret s omiljenim zabavljačem.

Zlatko Dalić

Da je njegovo zdravstveno stanje doista ozbiljno javnosti je među prvima otkrila Giulianova supruga Kristina Đanić koja je na društvenim mrežama podijelila status u kojim moli sve prijatelje i poznanike da pomognu prikupiti novac za Mihanovićevo liječenje, piše Večernji.hr.

Inače, Ćubi je široj javnosti najpoznatiji po ulozi majstora Nevena u seriji “Jel’ me netko tražio” i “Nad lipom 35”. Istu ulogu ostvario je i u monodrami “Tko radi, štrajka od gladi” koja je oduševila cijelu Hrvatsku. Karijeru je počeo kao bubnjar u zadarskoj grupi “Forum”. Iza njega su i brojni voditeljski angažmani, a mnogima će u sjećanju ostati i po pjesmi “Pumpaj” koja je 90-ih godina bila veliki hit.