Published On: Pon, stu 30th, 2020

Trumpovi Proud Boys suočili se s Antifom: “Istrijebit ćemo vas”

Skupina korona-skeptika, pristaša Donalda Trumpa i ljubitelja američke Konfederacije okupila se u subotu ispred guvernerove palače u Raleighu, Sjevernoj Karolini, uz pripadnike ekstremno desničarskog pokreta Proud Boys (Ponosni dečki) kao “osiguranje”.

Prosvjed je organizirao Joshua Flores iz inicijativa Stop the Steal North Carolina (Zaustavite krađu, što je od izbora omiljeni slogan Trumpovih pristaša koji ne priznaju neslužbene rezultate i tvrde da iza Bidenove pobjede stoji golema izborna krađa) i Latinos for Trump, zajedno s inicijativom Reopen NC (Otvorimo opet Sjevernu Karolinu, što je referenca na mjere borbe protiv epidemije).

Tamo su ih dočekali protuprosvjednici, među kojima je, po svemu sudeći, bilo i dosta pripadnika militantnog ljevičarskog pokreta Antifa, kao i Black Lives Matter (Crni životi vrijede).

Vođa Proud Boysa: Istrijebit ćemo vas kao štakore, što i jeste
Navodno desničarsko osiguranje iz Proud Boysa, prepoznatljivih po svojim crno-žutim majicama marke Fred Perry, maramama i kapama kao svojevrsnoj uniformi, brzo je preuzelo glavnu riječ. Njihov pripadnik Jeremy Bertino odmah na početku prosvjeda uzeo je megafon i obrušio se na protuprosvjednike, prijeteći im “istrebljenjem”.

“Amerika nikad neće biti komunistička nacija – nikada! Istrijebit ćemo vas kao štakore, što i jeste… Istrijebit ćemo vas!” zaprijetio je Bertino, prenosi portal Raw Story. Nakon toga je pokrenuo skandiranje “Jebeš Antifu” s ostalim desničarskim prosvjednicima.

Još jedan pripadnik Proud Boysa viđen je s prišivkom s natpisom “S-B-S-B”, što je skraćenica za “Stand Back, Stand By” (Odstupite i budite spremni), Trumpov notorni citat s predsjedničke debate protiv Joea Bidena. Podsjetimo, kad ga je voditelj pitao hoće li poručiti Proud Boysima da se suzdrže od nasilja nakon izbora, on im je uputio ovu vrlo dvosmislenu “naredbu”. Proud Boysi su odmah preuzeli njegovu poruku kao svoj novi borbeni poklič.