Published On: Pon, stu 21st, 2016

TRUMPOV IZBOR: “Bijesni pas” mogao bi postati novi američki ministar obrane


James Mattis, umirovljeni mornarički general koji je vodio američki vojno zapovjedništvo na Bliskom istoku i u Afganistanu od 2010. do 2013. najizgledniji je kandidat za novog američkog ministra obrane, a novoizabrani predsjednik Donald Trump ga je nazvao “vrlo impresivnim”, prenose agencije.
Trump je održao niz sastanaka u svom golf resortu u Bedminsteru, u New Jerseyu s kandidatima za funkcije u njegovoj administraciji, a u subotu se sastao s Jamesom Mattisom i Mittom Romneyem.
“General James Mattis, ‘bijesan pas’, mogući ministar obrane, bio je vrlo dojmljiv jučer. Pravi general među generalima!”, napisao je Donald Trump na Twitteru.
Mike Pence, novoizabrani potpredsjednik je hvalio u nedjelju na kanalu Fox “legendarnu vojnu karijeru” generala Mattisa.
Suradnja i s Romneyjem?
Ranije u nedjelju Pence je kazao da se aktivno razmatra nominacija bivšeg republikanskog predsjedničkog kandidata Mitta Romneya za novog američkog državnog tajnika.
Romney se u subotu sastao s novoizabranim predsjednikom Donaldom Trumpom kojeg je tijekom kampanje kritizirao. Pence je rekao kako je Romney pristao biti među kandidatima za mjesto državnog tajnika. Trump je bio “veoma zahvalan” što ga je Romney posjetio, ističe Pence.
“Imali su dobar sastanak. Bila je to topla i sadržajna razmjena mišljenja i znam da ga se aktivno razmatra za dužnost državnog tajnika… kao i još neke istaknute Amerikance”, dodao je potpredsjednik.
Kao vođa pokreta republikanskog establišmenta “nikad Trump”, Romney je uzalud nastojao spriječiti Trumpov pohod na republikansku predsjedničku kandidaturu.
U ožujku je održao oštar govor rekavši kako bi Trump bio opasan kao predsjednik s politikama koje bi mogle baciti Sjedinjene Države u recesiju.
Isto tako je rekao “plašim se da je glede vanjske politike vrlo, vrlo nepametan”./Hina/HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>