Published On: Thu, Jul 27th, 2017

Trump zabranio transrodnim osobama služenje vojske

Nakon konzultacija s mojim generalima i vojnim ekspertima, imajte na umu da vlada Sjedinjenih Američkih Država neće prihvatiti niti dozvoliti… transrodnim osobama služenje u američkoj vojsci u bilo kom svojstvu – napisao je Trump na svom Twitter nalogu,

Odluka predsjednika SAD-a Donalda Trumpa da zabrani transrodnim osobama služenje u američkoj vojsci je vojna odluka i Bijela kuća će morati da u saradnji s Pentagonom odluči kako da primjeni tu politiku, rekla je glasnogovornika Bijele kuće Sara Sanders.

– Primjena te politike će biti nešto na čemu će Bijela kuća i Ministarstvo obrane morati raditi zajedno da to zakonski definiraju – rekla je ona, prenosi agencija Reuters.

Nije precizirala šta će biti s transrodnim osobama koje se trenutno nalaze u američkoj vojsci.

– Nakon konzultacija s mojim generalima i vojnim ekspertima, imajte na umu da vlada Sjedinjenih Američkih Država neće prihvatiti niti dozvoliti… transrodnim osobama služenje u američkoj vojsci u bilo kom svojstvu – napisao je Trump na svom Twitter nalogu, prenosi Reuters.

Pentagon je zabranu otvoreno transrodnim osobama da služe u oružanim snagama ukinuo 2016., pod administracijom tadašnjeg američkog predsjednika Baracka Obame.