Published On: Ned, stu 8th, 2020

TRUMP Treba pogledati glasove i optužbe te pisane izjave o izbornim prijevarama, u SAD postoji povijest problema s izborima

Američki predsjednik Donald Trump je upravo na Facebooku objavio još dva statusa. U svojoj prvoj objavi navodi citat koji pripisuje Jonathanu Turleyu, profesoru sa Sveučilišta George Washington.

U objavi stoji kako treba pogledati glasove i optužbe te pisane izjave o izbornim prijevarama. Navodi se i kako u SAD postoji povijest problema s izborima te ističe Pennsylvaniju gdje je intervenirao Vrhovni sud zbog listića koji su stigli nakon propisanog roka.

“Ako postoji problem u sustavu koji se tiče verifikacije, to ozbiljno utječe na cijele izbor”

“To je velika grupa glasačkih listića. Kada se govori o sustavnim problemima, radi se o tome kako su ti glasački listići verificirani, jer ako postoji problem u sustavu koji se tiče verifikacije, to ozbiljno utječe na cijele izbore. A ono što me zabrinjava je činjenica da smo imali preko sto milijuna poštanskih glasačkih listića u gradovima poput Philadelphije i Detroita koji imaju seriju problema s izborima (da budem blag)”, stoji u citatu.

Facebook je pod ovom objavom stavio oznaku o tome kako je Joe Biden pobjednik američkih izbora.

Trump: Ukrali su ono što su morali ukrasti

 

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Nedugo potom objavio je novi status. U njemu tvrdi da su ovo bili ukradeni izbori.

“Tamo gdje je bilo važno, ukrali su ono što su morali ukrasti”, napisao je Trump.