Published On: Sub, ožu. 4th, 2017

Trump teško optužuje Obamu: “On je bolestan čovjek, prisluškivao me!”

Donald Trump optužio je na Twitteru Baracka Obamu da je naredio prisluškivanje njegovih ureda u New Yorku, a u nizu optužujućih objava svog je prethodnika nazvao “lošim, ili bolesnim čovjekom”.

“Užasno!”, rekao je predsjednik. “Upravo sam saznao da je Obama naredio prisluškivanje Trump Towera nedugo prije moje pobjede. Ništa nije pronađeno. Ovo je Makartizam!”

Uskoro je dodao: “Je li legalno da aktualni predsjednik prisluškuje kandidata prije izbora? To je prethodno zabranio sud. Ovo je novo dno!”

“Kladim se da bi dobar odvjetnik mogao dobiti slučaj zbog činjenice da je predsjednik Obama prisluškivao moje telefone u listopadu, nedugo prije izbora!”

Naravno, iz bivšeg Obaminog stožera sve su zanijekali rekavši da su Trumpove tvrdnje potpuno izmišljene.

“Osnovno pravilo Obamine administracije bilo je da se nikad nijedan dužnosnik Bijele kuće ne miješa u bilo kakvu neovisnu istragu koju vodi ministarstvo pravde”, kazao je Obamin glasnogovornik i dodao kako sukladno toj praksi, ni Obama kao ni bilo koji drugi dužnosnik Bijele kuće nikad nisu zatražili prisluškivanje nekog američkog državljana. “Bilo kakva drugačija tvrdnja je jednostavno lažna”, istaknuo je.

Trump je ustvrdio i kako je Obama “bolestan”.

“Koliko se nisko Obama spustio da je prisluškivao moje telefone tijekom vrlo svetog procesa izbora. Ovo je Nixon/Watergate. Loš (ili bolestan) čovjek!”

Unatoč ozbiljnosti ovih tvrdnji, Trump nije objavio nijedan dokaz Obamine krivnje.

Predsjednik Trump je već odavno poznat po svojim neosnovanim i bizarnim tvrdnjama i ovo nije prvi put da napada svog prethodnika.

Već je najmanje pet puta optužio Obamu da nije rođen u SAD-u i da je njegov rodni list “krivotvoren”.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer