Published On: Sri, ruj 26th, 2018

Trump: Srbi su dobri ljudi

Premijerka Srbije Ana Brnabić zahvalila je predsjedniku SAD Donaldu Trumpu na promjeni odnosa aktualne administracije u Washingtonu prema Srbiji i razumijevanju za stavove o Kosovu i Metohiji, a Trump je na to, prema pisanju beogradskih medija, uzvratio riječima da su ”Srbi dobar narod”.

Blic prenosi da je Trump i osobno potvrdio promjenu američke politike prema kosovskom pitanju i relaksiranje odnosa prema srpskoj strani, prenosi Srna. List navodi kako je Brnabić ”u kratkom i srdačnom razgovoru” zahvalila Trumpu na promjeni stava njegove administracije o Kosovu, na što joj je on kratko poručio: ”Dobri ljudi”. Izvor lista iz srpskog izaslanstva, koja sudjeluje na zasjedanju u Skupštini UN-a, rekao je kako je očigledno da se stav SAD mijenja i da se Srbija sada ne ustručava pričati i da njezini dužnosnici vrlo otvoreno predstavljaju američkim kolegama stanje na terenu i argumente koji idu u korist Srbije.

Večernje novosti prenose da je Amerika spremna da se kosovsko pitanje ”preispita” i ako Beograd i Priština postignu dogovor, SAD će ga prihvatiti. Brnabić je u ponedjeljak večer, 24. rujna, prisustvovala tradicionalnom prijemu koji predsjednik SAD-a priređuje uoči početka debate u Skupštini UN-a

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare