Published On: Pet, stu 11th, 2016

Trump se odriče zabrane ulaska muslimanima u SAD

Stav u kojem Trump iznosi zabranu ulaska muslimanima u SAD u potpunosti je sklonjena sa web stranice putem koje je novi američki predsjednik vodio kampanju u proteklom razdoblju.

Trump, odnosno njegovi administratori stranice sklonili su izjavu u kojoj je on 7. prosinca 2015. kazao:
“Donald J. Trump poziva na potpunu obustavu i zabranu ulaska muslimanima u SAD sve dok naši predstavnici ne shvate što se tu događa. Ako je vjerovati Pew Reasearch, najveću mržnju i prijetnje za SAD dolazi od muslimankse stanovništva. Bez pretjeranog gledanja podataka – bilo čija mržnja je neshvatljiva. Odakle ova mržnja ptiče ćemo već da utvrdimo “ , stajalo je u izjavi.
“Dok ne ustanovimo ovaj problem, i opasnosti koje posjeduje – naša zemlja ne može biti žrtva užasnih napada od ljudi koji vjerjem samo u džihad, i nemaju osjećaje razumijevanja i poštivanja ljudskih života”

Ukoliko sada pokušate kliknuti na link s tim priopćenjem – usmjeri vas na početnoj stranici Trumpove kampanje.

Online cache podaci postoje, međutim ne možete im pristupiti. Ako idete preko njih (kliknete) – preusmjerit će vas na stranicu gdje možete izvršiti donaciju koja je umetnuta malo prije nego je obznanjeno da je Trump pobijedio.
Ova njegova izjava, odnosno priopćenje izazvalo je dosta burnih reakcija u SAD-u i svijetu, nakon čega je Trump i etiketiran kao rasist i ksenofob.
Barack Obama je na tu izjavu kazao da je to dokaz Trumpove retorike, i da je izvrstan primjer ekstrema gdje Republikanska stranka može otići.

Trump i njegovi suradnici i savjetnici konstantno su zastupali ovaj ban tijekom predsjedničke kampanje, ali uklanjanje ove izjave sa sajta Donalda Trumpa postavlja pitanje da li će zaista stajati iza svega onoga što je kazao tijekom predsjedničke izborne borbe protiv Hillary Clinton.
Telegraph je kontaktirao Trumpov kabinet za komentar, te se reakcija još uvijek čeka. Ono što se u međuvremenu dogodilo jest to da sva priopćenja tijekom kampanje, koja se nalaze na stranici se ne mogu otvoriti, nego vas stranica preusmjeri na početnoj.
To su komentirali sustavnim bugom, na čijem se otklanjanju radi.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>