Published On: Pon, srp 22nd, 2019

Trump ponovno o kongresnicama koje ga napadaju: ‘Ne vjerujem da su sposobne voljeti našu zemlju’

Američki predsjednik Donald Trump u nedjelju je ponovno poslao poruke četiri demokratske kongresnice koje pripadaju lijevoj, progresivnoj struji stranke u Kongresu pozivajući ih da se ispričaju kao što je to on učinio.

“Ne vjerujem da su četiri kongresnice sposobne voljeti našu zemlju. Trebale bi se ispričati Americi (i Izraelu) za užasne stvari (pune mržnje) koje su izrekle. Uništavaju Demokratsku stranku, ali su slabe i nesigurne osobe koje nikad ne bi mogle uništiti našu veliku naciju”, napisao je Trump u svojoj objavi na Twitteru.

“Zanimljivo je promatrati kako ‘progresivne’ demokratske kongresnice, koje su došle iz zemalja čije su vlasti čista katastrofa, najgore, najkorumpiranije, najnesposobnije na svijetu (ako uopće imaju vlade koje funkcioniraju) , glasno i zlobno govore ljudima Sjedinjenih Američkih Država, najsnažnijoj i najmoćnijoj naciji, kako se vodi zemlja.

Zašto se ne vrate i pomognu popraviti kompletno uništena, kriminalom inficirana mjesta otkuda su i došle? Onda neka se vrate i pokažu kako se to radi. Ta mjesta jako trebaju vašu pomoć. Kladim se da bi vam Nancy Pelosi bila sretna srediti besplatne putne aranžmane!”, zaključio je Trump ranije.

Alexandria Ocasio-Cortez, zastupnica iz New Yorka, Ilhan Omar iz Minnesote, AyannA Pressley iz Massachusettsa i Rashida Tlaib iz Michigana, skupina su progresivnih zastupnica poznatih po kritikama Trumpove politike, ali i aktualnog vodstvu Demokratske stranke u Kongresu.

Trump se ispričao pošto su u srijedu na skupu njegovi pristaše vikali “pošalji je odakle je došla” na račun Ilhan Omar. No u subotu je Ocasio-Cortez osudila Trumpa kazavši da je svjesno dolijevao ulje na vatru jer je u svome govoru pauzirao dajući mnoštvu na svome skupu vremenske stanke kako bi oni mogli skandirati te povike.

Stephen Miller, Trumpov savjetnik za imigracije, rekao je da je predsjednik jasno rekao da se ne slaže s povicima “pošalji je odakle je došla”.

“U srži je to da su svi ljudi koji su bili na skupu, kao i milijuni domoljubnih Amerikanca diljem zemlje umorni od toga da ih tuku, preziru, gledaju s visoka i omalovažavaju članovi Kongresa s ljevice u Washingtonu i njihovi saveznici u mnogim medijima”, rekao je.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare