Published On: Pon, pro 30th, 2019

TRUMP POMOGAO PUTINU Objavljena snimka uhićenja IS terorista koji su planirali napad u Sankt Peterburgu

SAVEZNA sigurnosna služba Ruske Federacije (FSB) objavila je danas snimku uhićenja dva ruska državljanina za koje se sumnja da su željeli počiniti atentate u Sankt Peterburgu, piše RT.

Videozapis prikazuje kako operativci na stubištu višekatnice okružuju jednog muškarca za kojeg kažu da je ruski državljanin. Zatim je snimljen pretres stana.

 


Njegov sudionik, također ruski državljanin, pojavljuje se u drugom videozapisu i na arapskom jeziku  govori kako se zalaže za vjernost Islamskoj državi (IS).

Trump pomogao Putinu

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin zahvalio je jučer svom američkom kolegi Donaldu Trumpu na informacijama koje su omogućile Rusiji da spriječi terorističke napade na svojem teritoriju, objavio je Kremlj.

“Vladimir Putin zahvalio je Donaldu Trumpu za prijenos informacija putem posebnih službi koje su omogućile da se spriječi realizacija terorističkih napada na teritoriju Rusije”, objavio je Kremlj u priopćenju, ne pojasnivši točno o kakvim se informacijama radilo.

Rusija spriječila teroristički napad na Novu godinu, Putin zahvalio Trumpu

Surađuju u borbi protiv terorizma

Ruske sigurnosne služe FSB objavile su da su u petak uhitile dva ruska državljana za koje se sumnja da su željeli počiniti atentate u Sankt Peterburgu, na mjestima na kojima bi bilo puno ljudi tijekom novogodišnje proslave. FSB je pojasnio da su ta uhićenja obavljena na temelju “obavještajnih podataka primljenih od američkih partnera”, prenosi Index.hr

“Kod uhićenih osoba pronađeni su dokazi koji su potvrđivali pripremu terorističkog napada”, dodale su ruske službe.

Iako su žestoko suprotstavljeni na mnogim međunarodnim pitanjima, Moskva i Washington redovito govore kako im je zajednička želja borba protiv terorizma.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare