Published On: Čet, sij. 25th, 2018

Trump: Palestinci su uvrijedili SAD

Oni su iskazali nepoštovanje prema nama kada su se odbili susresti s potpredsjednikom, a mi im dajemo stotine milijuna maraka u pomoći i podršci, to su ogromne brojke, koje mnogi ne razumiju. Taj novac je na stolu i neće ići njima ako ne budu sjeli i pregovarali o miru – rekao je Trump.

Američki predsjednik Donald Trump zaprijetio je danas kako će zaustaviti pomoć Palestincima ako oni ne budu uspostavljali mir s Izraelom, kazavši kako su uvrijedili SAD time što su odbili susret s potpredsjednikom Mike Penceom, tijekom nedavnog posjeta, javlja agencija Reuters.

Trump je to rekao nakon susreta s izraelskim premijerom Benjamin Netanyahuom na Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu.

Palestinci su ranije odbili Pencea zbog odluke SAD-a o priznaju Jeruzalema kao glavnog grada Izraela.

– Oni su iskazali nepoštovanje prema nama kada su se odbili susresti s potpredsjednikom, a mi im dajemo stotine milijuna maraka u pomoći i podršci, to su ogromne brojke, koje mnogi ne razumiju. Taj novac je na stolu i neće ići njima ako ne budu sjeli i pregovarali o miru – rekao je Trump.

SAD su ranije priopćile da će polovicu planirane pomoći kroz agencije UN-a obustaviti.

– Zato što vam kaže da Izrael želi mir to će tako i dalje biti ili nećemo ni s njima ništa imati – rekao je Trump, ponavljajući kako je njegov mirovni prijedlog odličan.

Trump je rekao da će, nakon što je on odlučio priznati Jeruzalem kao glavni grad Izraela, Izrael „to platiti, uradit će nešto što će biti veoma dobro“, ali nije rekao o čemu se radi.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer