Published On: Ned, pro 5th, 2021

Trump našao ulagače za svoju društvenu mrežu Truth Social, prikupio oko milijardu dolara kapitala

Društvena mreža bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa u nastajanju, Truth Social, zaključila je pregovore s ulagačima koji su spremni uložiti više od milijardu dolara u taj projekt. Podatke o prikupljenom kapitalu objavio je sam Donald Trump, ne otkrivajući tko su ulagači u njegov projekt pomoću kojega planira izaći iz medijske i izolacije na društvenim mrežama kojoj su ga podvrgli Facebook, Twitter i druge moćne medijske kompanije koje za sebe tvrde da su privržene obrani demokracije.

Agencija Reuters u osvrtu na Trumpovu objavu skreće pozornost na suradnju Trumpa s investicijskom kompanijom Digital Ward Acquisition Corp (DWAC), koja priprema izlistavanje tvrtke bivšeg američkog predsjednika Trump Media & Technology Group Corp, dio koje će biti i Truth Social mreža, na službenom tržištu kapitala.

– Tržišna kapitalizacija Trump Media&Technology Group Corp, prema najavama DWAC-a, mogla bi iznositi milijardu i 293 milijuna dolara. Milijardu dolara osigurao bi Trump u private equity transakcijama, a 293 milijuna dolara DWAC kroz partnerstvo s njegovom tvrtkom – navodi Reuters.

Nakon što su DWAC i Trump u listopadu ove godine potpisali ugovor o pripremi izlista Trump Medije na burzi, dionicama DWAC-a, napominje spomenuta agencija, skočila je vrijednost te su zabilježile promet od četiri milijarde dolara. Dionice DWAC-a, komentira Reuters, razgrabile su pristaše Donalda Trumpa. Agencija pritom podsjeća da je Trump na Twitteru imao 89 milijuna pratitelja, na Facebooku 33 milijuna, a na Instagramu 24,5 milijuna pratitelja, sve to prije nego što su mu sva ta tri profila u skladu s “demokratskim principima vlasnika Twittera, Facebooka i Instagrama” ugašena.

Očekivano, nakon spomenutih Trumpovih objava, Demokratska stranka već je poduzela inicijativu da regulatori ispitaju ugovore Trumpa i DWAC-a. Senatorica Elizabeth Warren izrazila je sumnju da se u spomenutome slučaju radi o kršenju Zakona o vrijednosnim papirima kroz pogodovanje dijelu ulagača prije izlaska na burzu, ali nadležni regulator SEC zasad se nije oglasio povodom zahtjeva koji stižu iz Demokratske stranke senatorice Warren.

Trump planira lansirati Truth Social u prvom tromjesečju iduće godine, tvrdi Reuters, a zatim i druge medijske sadržaje kako bi se pripremio za uključivanje u utrku idućih američkih predsjedničkih izbora 2024. Agencija citira Trumpovu izjavu kako je financijsko jačanje njegova medijskog projekta korak bliže ukidanju tiranije Big Tech kompanija koje su mu ukinule spomenute profile./HMS/

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Go Trump, go,….!