Published On: Čet, stu 12th, 2020

Trump mlađi tvrdi da su mediji pokušali navesti poštara iz Pennsylvanije, koji je priznao prijevare s glasovima, na promjenu mišljenja

Donald Trump mlađi obrušio se na američke medije koji nisu uspjeli pokriti najnoviji razvoj događaja u priči o djelatniku USPS-a Richardu Hopkinsu. Rečeno je da se odrekao svojih navoda o izbornoj krađi, ali je kasnije to demantirao.

Predsjednikov sin optužio je američke medije da su koristili “staljinističku taktiku” i pokušali nasilno navesti Hopkinsa kako bi promijenio svoje mišljenje. “Za Ameriku bi bilo bolje da postane svjesna onoga što se ovdje događa”, napisao je Trump mlađi na Twitteru.

 

Hopkins je postao nacionalna vijest nakon što je tvrdio da je načuo svog šefa, poštara u Erieu u državi Pennsylvaniji, koji je raspravljao o povratku glasačkih listića koji su stigli nakon izbornog dana. U utorak je Washington Post izvijestio da je on priznao, u razgovoru sa saveznim istražiteljima u petak, kako je navodno izmislio priču. Hopkins je kasnije rekao da to nije istina i pozvao Post neka povuku njihovu objavu.

Donald Trump tvrdi da se na izborima dogodila velika prijevara zahvaljujući široko rasprostranjenom mehanizmu i odbio je priznati Joea Bidena za pobjednika, usprkos sve većem pritisku američkog establišmenta da to učini. Hopkinsove tvrdnje naveo je Trumpov saveznik, senator Lindsey Graham, kada je prošlog tjedna pozvao na temeljitu istragu svih navodnih nepravilnosti u glasovanju.

Poštar iz Eriea Robert Weisenbach nazvao je Hopkinsove navode “100 % lažnima” i rekao da je taj čovjek “zaposlenik koji je više puta bio kažnjavan.”