Published On: Sri, stu 1st, 2017

Trump kani ukinuti program koji je omogućio ulazak u SAD napadaču u New Yorku

Američki predsjednik Donald Trump u srijedu je rekao da planira okončati program viza za raznolikost s kojom je ušao u SAD uzbekistanski imigrant koji je ubio osmero ljudi u New Yorku.

»Danas smo u žalosti zbog strašnog terorističkog napada u New York Cityju, samo nekoliko blokova dalje od mjesta gdje je Svjetski trgovački centar«, rekao je Trump za vrijeme sastanka sa svojom vladom u Bijeloj kući.

»Danas počinjem proces okončanja programa vize za raznolikost. Tražit ću od Kongresa da se odmah riješimo toga programa«, rekao je.
Američko ministarstvo domovinske sigurnosti potvrdilo je kako je napadač kamionetom u New Yorku, kojega su mediji identificirali kao Sayfulla Saipova, došao u SAD 2010. s vizom za raznolikost.

Program »viza za raznolikost» dobitnicima na lutriji omogućuje dobivanje zelene karte i status trajnog prebivatelja, a taj je program u Kongresu sponzorirao dugogodišnji liberalni zastupnik Chuck Schumer.
Godišnje program preko lutrije nasumičnim odabirom omogućava izvlačenje 50.000 useljeničkih viza stanovnicima zemalja s malim brojem useljenika u Sjedinjene Države./Hina/

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x