Published On: Pon, sij 15th, 2018

Trump: ‘Ja sam najmanje rasist od svih osoba koje ste ikada intervjuirali’

Američki predsjednik Donald Trump nakon sastanka sa šefom većine Predstavničkog doma na Floridi izjavio je da nije rasist. Novinari su ga zamolili da objasni svoje riječi s nedavnog sastanka o imigraciji u Bijeloj kući – zbog kojih je izazvao zgražanje cijelog svijeta.

Ne, ne. Nisam rasist. Ja sam najmanje rasist od svih osoba s kojima ste dosad razgovarali. To vam mogu reći, kazao je novinarima američki predsjednik u golf klubu u West Palm Beachu na Floridi gdje je večerao sa šefom većine Predstavničkog doma.

Trump je u petak u tvitu napisao da ‘nikada nije ništa loše rekao o Haićanima’, nakon što je već negirao korištenje izraza ‘sranje od zemlje’ za Haiti na sastanku o imigraciji u četvrtak. Jezik koji sam koristio na sastanku bio je grub ali te riječi nisam koristio, napisao je na Twitteru Donald Trump.

Demokratski senator Dick Durbin, prisutan na sastanku u Bijeloj kući, potvrdio je da je predsjednik doista upotrijebio ‘u nekoliko navrata’ uvredljiv izraz. Senator David Perdue pak kaže da su Trumpove riječi ‘uvelike pogrešno prikazane’, a njegov stranački kolega republikanac Lindsey Graham nije želio zanijekati da je Trump upotrijebio izraz ‘sranja od zemlje’.

Drugi sudionici sastanka kazali su kako se ne sjećaju riječi koje je koristio američki predsjednik.