Published On: Pon, lis 12th, 2020

Trump: FBI i snage reda moraju svoju energiju usmjeriti na ANTIFU i radikalnu ljevicu

Američki predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je “skupinu prosvjednika” nazvao „životinjama“, pozvavši snage sigurnosti da ih pritvore zbog uništavanja imovine.

„Stavite te životinje u zatvore, sad“, napisao je američki predsjednik u ranoj objavi na Twitteru uz koje je priložio snimku rušenja nepoznatog spomenika, navodno u Portlandu.

Republikanski predsjednik sebe predstavlja kandidatom zakona i reda, nakon ljeta obilježenog prosvjedima protiv policijske brutalnosti i rasizma koji su često završili nasiljem i uništavanjem imovine.

Trump je ponedjeljak ujutro prosvjednicima posvetio više objava na Twitteru, prozvavši ih „antifa radikalima“ i pozivajući FBI da ih pritvori.

The FBI and Law Enforcement must focus their energy on ANTIFA and the Radical Left, those who have spent the summer trying to burn down poorly run Democrat Cities throughout the USA!

Posted by Donald J. Trump on Monday, October 12, 2020

Kasnije je na svom profilu na toj društvenoj mreži napisao kako su „Kalifornija i New York otišli kvragu“ i pozvao birače da odaberu njega na izborima 3. studenoga.

Republikanski predsjednik u ponedjeljak nastavlja svoju političku kampanju posjetom Floridi, jednoj od saveznih država ključnih za konačnog pobjednika na nadolazećim izborima. To je prvi Trumpov politički skup otkako se izliječio od koronavirusa.

Za to je dobio dopuštenje svog liječnika, no prema javnozdravstvenim uputama trebao bi još neko vrijeme provesti u izolaciji kako ne bi širio virus.

U isto vrijeme njegov protukandidat Joe Biden posjećuje savezne države u kojima je Trump na izborima 2016. pobijedio Hillary Clinton, uključujući Ohio. No dok je Trump više koncentriran na velike političke skupove, Biden održava manja događanja, a troši znatno više sredstava na političke reklame.

Our Country cannot survive as a Socialist Nation, and that’s what the Democrats want it to be. The USA will never become…

Posted by Donald J. Trump on Monday, October 12, 2020