Published On: Sri, stu 6th, 2019

TRUMP: Došlo je vrijeme da Meksiko, uz pomoć SAD-a objavi rat narko kartelima i zbriše ih sa lica zemlje

Američki predsjednik Donald Trump oglasio se na Twitteru nakon stravičnog ubojstva devet članova američke mormonske obitelji koje je šokiralo Meksiko poručivši da je spreman poslati američku vojsku u Meksiko.

Žrtve, uglavnom djeca, pripadale su obitelji LaBaron iz odcijepljene mormonske zajednice koja se naselila u brdima i ravnicama sjevernog Meksika prije više desetljeća. Uzrok ubojstva još se ne zna. Ubojstvo se dogodilo u ponedjeljak na neasfaltiranom putu između država Chihuahue i Sonore, koje obje graniče sa SAD-om.

Dvoje rođaka Alex i Julian LeBaron rekli su za Reuters da je ubijeno devetero ljudi. Proteklih tjedana Meksiko je pogođen valom napada, šokantnih i za zemlju naviknutu na desetljeća nasilja narkobandi. Najšokantniji je bio napad u vojnom stilu koji je izveo narko kartel kako bi prisilio vladu da oslobodi vođu kartela Sinaloa u listopadu.

– Prekrasna obitelj i prijatelji iz Utaha žrtve su međusobnog obračuna opasnih narkobandi. Ako Meksiko zatraži našu pomoć da se riješi tih čudovišta. Sjedinjene Države stoje na raspolaganju, spremni smo i voljni da se umiješamo i odradimo posao brzo i učinkovito. Narkokarteli su postali veliki i moćni, ponekad je potrebna vojska da porazi vojsku.

Došlo je vrijeme da Meksiko, uz pomoć Sjedinjenih Država, objavi rat narko kartelima i zbriše ih s lica zemlje. Jedva čekamo poziv vašeg novog vrlog predsjednika, poručio je Trump na Twitteru.

Julian LeBaron opisao je ta ubojstva kao “masakr”. Rekao je da su neki članovi obitelji živi zapaljeni. U tekstualnoj poruci navodi da su drugi ranjeni članovi obitelji prevezeni u Phoenix u bolnicu.

On je rekao da su ubijena četvorica dječaka, dvije djevojčice i tri žene.

“Ne znamo zašto, osim da su primili neizravne prijetnje. Ne znamo tko je to napravio”, rekao je.

Nekoliko djece koja su pobjegla nakon napada bila su izgubljena satima prije nego su pronađena, dodao je Julian LeBaron.

“Ubijena mi je rođakinja, bila je sa svojom djecom u kamionu”, rekao je Alex LeBaron. Rekao je da misli da je u kamionu ubijeno devet članova obitelji.

U napadu 2010. ubijeno je dvoje članova mormonske zajednice iz Chihuahue, uključujući člana obitelji LeBaron, a napad je bila očita osveta nakon što su sigurnosne snage slijedile članove mafijaških bandi./Hina/HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare