Published On: Sub, stu 9th, 2019

Trump: „Da, pozvan sam na Dan pobjede u Moskvu i jako bih volio otići“

Američki predsjednik Donald Trump je potvrdio primanje pozivnice za proslavu Dana pobjede u Drugom svjetskom ratu u Moskvi, što je naveo kao razlog njegove moguće odsutnosti tog dana za druge obveze.

“Da, pozvan sam”, rekao je Trump odgovarajući na pitanje o pozivu za posjet Moskvi 9. svibnja 2020.

“Pozvan sam u jeku naše izborne sezone, ali definitivno ću razmišljati o tome da posjetim Moskvu”, rekao je američki predsjednik.

“To je vrh naše političke sezone, tako da ću vidjeti mogu li to učiniti, ali volio bih ići”, dodao je Donald Trump.

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin pozvao je čelnika Bijele kuće na proslavu 75. godišnjice Dana pobjede još tijekom summita u Osaki u lipnju ove  godine. Primijećeno je da je Trump na to reagirao pozitivno, prenosi logično.com

Kasnije je glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov rekao „kako će narednih dana biti upućen službeni poziv američkom vođi“, što je i učinjeno.

Iako naizgled protokolarni posjet, svi znamo da bi odlazak Trumpa u Moskvu u jeku izborne kampanje mogao biti različito tumačen. To bi značilo da je ipak predsjednik „koji odlučuje“ i koji ne mora slijepo slijediti diktate „duboke države“ ili se plašiti reakcija Demokratske stranke. Međutim, neki članovi njegova izbornog stožera su mišljenja da bi takav posjet smanjio Trumpu izglede za pobjedu na izborima u studenom 2020. Što će američki predsjednik odlučiti, to je suvišno nagađati.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare