TROGIR na europskoj listi neotkrivenih dragulja

Trogir na europskoj listi neotkrivenih draguljaMnogo je gradova koji vam oduzmu dah i osvoje na prvi pogled. Europa je bogata prekrasnim gradićima za koje malo tko zna, a upravo je jedan od tih gradova i naš Trogir. Barem tako smatra TripAdvisor…
Najpoznatiji specijalizirani svjetski portal za putovanja i smještaj TripAdvisor, uvrstio je ovaj divan dalmatinski grad na listu 10 gradova koji oduzimaju dah, a za koje mnogi nikada nisu čuli. Na listi je uz bok češkom gradiću Bohemia, francuskom Rhone-Alpes gradiću na vodi te Sintru u Portugalu.
Grad Trogir smješten je na obali Kaštelanskog zaljeva kod Čiova, spojen kamenim mostom s kopnom. Svoje posjetitelje oduševljava kulturno-povijesnim spomenicima i malim ulicama te umjetničkim zbirkama s brojnim remek-djelima. U srednjoj Europi smatra se najbolje sačuvanim romaničko-gotičkim gradom. Jezgru grada čini dvorac i kula okružena zidinama, a ondje možete odmoriti u nekoliko poznatih restorana i caffe barova koji svojim interijerom i eksterijerom ne odskaču od sredine u kojoj se nalaze. Osim titule neotkrivenog dragulja, Trogir nosi i titulu jednog od najromantičnijih gradova Hrvatske. Jasno nam je zašto!
Trogir na europskoj listi neotkrivenih dragulja
Trogir na europskoj listi neotkrivenih dragulja
Trogir na europskoj listi neotkrivenih dragulja
Izvor:http://www.buro247.hr/mediji/vijesti/trogir-na-europskoj-listi-neotkrivenih-dragulja.html