Published On: Pon, sij 10th, 2022

Trifunović: Američka administracija je uložila više truda da Dodik dobije moć, nego što ulaže u sankcije

Novinar iz Republike Srpske i glavni urednik projekta BUKA Aleksandar Trifunović gostovao je u HRT-ovoj emisiji ‘Nedjeljom u 2’ gdje je komentirao stanje u BiH te aktualne političke teme u regiji. Jedna od tema o kojoj se pričalo su nedavne američke sankcije protiv Milorada Dodika.

“Američka administracija je uložila mnogo više truda da Milorad Dodik dobije moć koju ima, nego što ulaže u sankcije. Mislimo da su sankcije alat da netko izgubi neki komad svoje političke moći, ove sankcije su samo proširenje prethodnih nakon kojih je Milord Dodik dobio izbore. Osim onih u Banjaluci na lokalnom nivou, dobio je manje-više sve ostalo”, kazao je Trifunović.

Podsjetio je da je prije mjesec dana Dodik pod sankcijama primljen u rezidenciju američkog veleposlanika i razgovorao s njim.

“Napisao sam, opsovao sam, “kakve su to sankcije ako vas prima ambasador zemlje koja ih je uvela”, izjavio je Aleksandar Trifunović.

On smatra kako je Dodik najuspješniji američki projekt u BiH.

“Jedan specifičan odnos je između američke administracije i Milorada Dodika, ako znate da je on najuspješniji njihov politički projekt u Bosni i Hercegovini, jer je Milorad Dodik u sve ove godine uspio, s političara koji je s dva poslanika u parlamentu Republike Srpske postao premijer, dobio je gotovo apsolutnu moć.

Milorad Dodik je uložio desetke milijuna marka našeg novca u lobiranje u Americi koja mu je uvela sankcije, i čak je podržavao Trumpa pred izbore, vrlo je zainteresiran za Ameriku jer je svjestan iz svojeg primjera da kad Amerika nešto želi, ona to i ostvari”, dodao je Trifunović.

guest
3 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Bruce Lee 🐉🐲
Bruce Lee 🐉🐲
1 godina prije

Naivne mošnje

Elitna Kladionica "Džennetski Zgoditak" by Haso!
Elitna Kladionica "Džennetski Zgoditak" by Haso!
1 godina prije

Soroševci, Soroševci 🙁 – stvarno nemate stila 🙁 …

ps i BUKA je Vaš Sorošev portal 🙂 , nema veze – voli Vas Vaš Hasica 🙂 !

Oximoron
Oximoron
1 godina prije

Glavne zamjerke lijevim intelektulcima ateisticke proviencijr bila bi povrsnost, plitkoca, izgradnja vlastitih stavova na pausalnim poluistinama. Unatoc cinjenici da ponekad i ubodu, uglavnom to pokvare opcim neznanjem, ali…eto…valja…lutati, traziti, moze se i umrjeti…steta protracenog potencijala.