Published On: Čet, pro 21st, 2017

Tribina u Zenici: Fuad Kasumović i Nezavisni blok predstavili čovjeka koji je tražio povlačenje tužbe BiH protiv Srbije

Poslanik Demokratske patriotske stranke (DPS) u parlamentu Republike Srpske (RS) Darko Jotanović izjavio je danas da ta stranka traži od Predsjedništva BiH da pokrene raspravu o tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore (SCG) pred Međunarodnim sudom pravde za agresiju i genocid.

‘Također smatramo da rasprava o tužbi treba da bude pokrenuta i u Parlamentarnoj skupštini BiH’, kazao je Jotanović na konferenciji za novinare, navodeći da je za DPS tužba BiH protiv SCG nelegalna i nelegitimna.

On je kazao da ne postoji pisani trag odluke ratnog Predsjedništva Republike BiH iz 1993. godine da se pokrene tužba BiH protiv tadašnje Jugoslavije za agresiju i genocid, objavile su banjalučke Nezavisne novine prije 14 godina.

A onda… Isti taj Darko Jotanović večeras, u 19 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, gostuje na tribini Nezavisnog bloka, čiji je jedan od osnivača Fuad Kasumović, aktuelni gradonačelnik Zenice. Skup se najavljuje sloganom: „Pokrenuli smo Zenicu, pokrenimo i izgradimo europsku BiH.

A kako je Fuad Kasumović „pokrenuo“ Zenicu vidi se po tome što nema niti jedne investicije, dok lokalna produzeća proizvodnju premještaju iz Zenice u okolne gradove.

Žali Bože pa je u čitavu priču uvukao Raziju Mujanović, našu najbolju sportistkinju svih vremena, koja, nažalost, ni ne zna tko je Darko Jotanović.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare