Published On: Pet, lis 30th, 2020

TRI SLOVA BH RIJASETA OD KOJIH SE LEDI KRV U ŽILAMA: “Osuđujemo odrubljivanje glave, A L I …”

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini jučer je osudio teroristički napad u Francuskoj, ali i poigravanje s osjećajima muslimana širom svijeta.

“Zatečeni smo viješću da je danas, u danu u kome muslimani širom svijeta obilježavaju rođendan poslanika Muhammeda, a.s., počinjen zločin nad nedužnim ljudima u Francuskoj. To se nije smjelo dogoditi, bez obzira na povod, budući da islam svaki vid nasilja i nepravde najoštrije osuđuje.

Ali,

….s istim zgražanjem osuđujemo i bezumno poigravanje s osjećajima muslimana širom svijeta. Nadamo se da će to konačno prestati činiti i tako među narodima i pripadnicima različitih religija širiti mržnju i netrpeljivost”, priopćili su iz Rijaseta.

Također su pozvali muslimane da se suzdrže od svega što bi druge moglo povrijediti, nanijeti im bol ili što bi moglo sadržavati bilo kakvu nasilnost i agresivnost, ali i da, “na dostojanstven način, dignu svoj glas protiv onih koji vrijeđaju njihova najdublja osjećanja napadajući na čast njihovog voljenog poslanika“, poručili su./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>