Published On: Sri, velj 27th, 2013

TRI BOŠNJAČKA MUŠKETIRA: Bošnjački Budimir sa bošnjačkim Kebom i federalnim Vlajkijem o imenovanju sudaca Ustavnog suda FBiH

Nelegalni predsjednik Federacije BiH izabran voljom Bošnjaka i dekretom jednog Zlovenca danas će održati sastanak sa potpredsjednicima Federacije Svetozarom Pudarićem, izabranim glasovima Bošnjaka i voljom jednog Zlovenca   te Mirsadom Kebom izabranim glasovima Bošnjaka- potvrdio je za Agenciju FENA Vinko Drinovac, šef Kabineta Ureda predsjednika FBiH. 

Na sastanku će se razgovarati o prijedlogu liste sudaca Ustavnog suda FBiH.
– Vjerovatno će se danas dogovoriti šta dalje vezano za pitanje imenovanja sudija Ustavnog suda FBiH – kazao je Drinovac.
Iako je, ranije obožavatelj korejskih smartphona Živko Budimir usaglasio usmeno s dvojicom potpredsjednika i osobno potpisao odluku o imenovanju troje kandidata za sudije Ustavnog suda FBiH – Dragice Dragičević, Mladena Srdića i Šahbaza Džihanovića, taj prijedlog nije mogao  biti proslijeđen na izjašnjavanje Domu naroda Federalnog parlamenta. 
Razlog tome je što se čekalo da iz Tužiteljstva  BiH dođe povratna informacija zatražena povodom prijave o Džihanoviću, a koja je u međuvremenu stigla u Budimirov ured i čiji se sadržaj odnosi na Džihanovićevu navodnu zloupotrebu položaja u jednom periodu, 2007. godine.
Također je zatražena od Federalne uprave policije provjera imena potpisnika te prijave.