Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

TRENIRANI ZA RAZORNE TERORISTČKE NAPADE Islamska država u Europu poslala 400 uvježbanih boraca?

Must Read

Islamska država navodno je na različite pozicije u Europi poslala četiri stotine uvježbanih boraca, javlja AP.

Međusobno povezani borci trebali bi izvoditi ubilačke terorističke napade, slične onima u Parizu i Bruxellesu. Sami bi trebali odrediti vrijeme, mjesto i način napada, javlja agencija.

Na taj bi način pripadnici terorističke skupine trebali svijetu pokazati svu opasnost i raširenost ISIS-a, unatoč činjenici da velikom brzinom gube teritorije u Siriji i Iraku.

Obavještajci niti nemaju pojma tko su ti ljudi. Primjerice, za braću El Bakraoui, napadače iz Bruxellesa, saznali su tek prošlog tjedna nakon racije u Abdeslamovom stanu. Točnije, policija ih je znala zbog nasilništva ili krađa, ali nikako ih nije povezivala s terorizmom. Slična je priča i s Alžircem koji je 15. ožujka ubijen u jednoj raciji u Bruxellesu – imao je dosje zbog manje krađe u Švedskoj, a zapravo je bio opasni terorist koji je prošao ISIS-ovu obuku 2014. i potom se bez većih problema vratio u Europu. Dakle, ‘ISIS-ova tajna vojska u Europi’ nije obična poštapalica koju džihadisti koriste u prijetećim porukama, već stvaran problem s kojim Europa teško izlazi na kraj, piše Jutarnji list.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -