Published On: Sub, lis 5th, 2019

Trener hrvatske boksačice pretučen u SAD-u uoči borbe za svjetsku titulu, borba otkazana

U jednom od najbesprizornijih američkih gradova (Flint) hrvatska boksačica Ivana Habazin doživjela je najveći šok u karijeri. Neposredno prije vaganja, dan uočio borbe sa svjetskom prvakinjom Claressom Shields, fizički je napadnut njen trener James Ali-Bashir pa je Ivana umjesto na vagi završila u lokalnoj bolnici. A trener je završio na hitnoj operaciji, piše Večernji list.

“Što su joj to napravili!? Pa što joj to rade!?”, zavapila je Ivanina najbolja prijateljica Danijela Ratković kada smo ju nazvali da nam kaže što se to dogodilo.

A ova krimi-priča ide ovako. S obzirom na to da je imala problema sa skidanjem kilograma, Amerikanka je prije službenog vaganja stala na vagu da provjeri ima li viška. Zanimalo je to i Ivaninog trenera pa je i sam zavirio u to što vaga pokazuje da bi se u tom trenutku neka ženska osoba počela histerično na njega derati.

Bila je to Claressina sestra pa su se članovi Ivanina tima našalili s Jamesom da je umalo “popio batine” od žene, a onda se dogodio horor. Nekoliko minuta kasnije, Ali-Bashira napao je neki muškarac s leđa, kukavički. Udario ga je tako silovito da mu je, navodno, pukla vilica.

Kada je Ali-Bashir bespomoćan pao, nasilnika je uhvatio i odgurnuo Ivanin nutricionist i prijatelj Luka Kukina. Nakon što je, u boksačkom stavu, napravio korak naprijed, Luki je ipak prošlo kroz glavu da ne zna s kim ima posla pa je istog pustio da istrči iz prostorije. Osim toga, vidio je i Ivanu kako plače iznad bespomoćnog Ali-Bashira koji je na koncu završio na operaciji. Zbog težine ozljede hitno je prebačen, helikopterom, iz jedne bolnice u drugu.

Vjerovali ili ne, u svom tom kaosu menadžer od Shields, izvjesni Dmtriy Salita, predložio je ljudima iz Ivanina tima da ona ipak stane na vagu. A njoj je borba u tim trenucima bila posljednja stvar koja ju zanima jer teško je ozlijeđen čovjek koji joj je bio poput drugog oca.

“Nije dobro. Moj trener mora na hitnu operaciju jer su mu slomili ne znam što sve ne. Prevezli su ga helikopterom u drugu bolnicu”, kazala je kratko šokirana Ivana.

A Luka Kukina je istovremeno morao u policijsku postaju na prepoznavanje i ako se pokaže da je to uistinu bio problematični brat od Shields (koji je nedavno tek izašao iz zatvora) bit će to jedan od najvećih skandala u povijesti boksa.

 

Nažalost, od samog dolaska u Flint, Ivana se osjećala kao da je u neprijateljskom okruženju. Jer Shields ju je doživljavala kao još jednu žrtvu za oltar svojih ambicija da postane prva osoba u povijesti boksa koja je osvojila tri pojasa svjetskog prvaka za samo deset borbi. A to bahaćenje od svjetske prvakinje očito nije bilo samo dio predstave radi što bolje prodaje ulaznica i tv-prijenosa već i sastavni dio njene osobnosti.

Uostalom, na presici je zavikala:

“Čija je ovo kuća!? Čija kuća!? To je moja kuća i ja ću ju sjeb…U tome su, prije borbe, uspjeli članovi njene obitelji.”

“Ja za takav slučaj nikad nisam čuo. Tu su se stekli ne samo uvjeti da se borba ne održi, već je to kriminalno djelo pa je i utuživo. Javila mi se Ivana i veli da su pod policijskom pratnjom izmješteni iz grada”, pričao je Ivanin prvi trener Vlado Božić.

Borba otkazana

Ivana je nakon nemilih događaja putem Facebooka poručila kako nakon ovoga nema tih novaca za koje bi ušla u ring.

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare