TREĆI SVJETSKI RAT? ISIL planira napasti Indiju

Prema dokumentu koji je nađen u pretrazi jednog talibana u Pakistanu, ISIL planira udružiti snage s talibanima i izazvati treći svjetski rat u kojemu bi nastupio konačan obračun muslimana i svih ostalih nevjernika.
Plan koji se razrađuje na 32 stranice teksta pisane urduom ponešto je drugačiji od dosadašnjeg modela djelovanja islamskih terorista. Prema zacrtanom okviru, ISIL bi trebao sklopiti blisku suradnju s talibanima uPakistanu, a odatle potom izvesti cijeli niz velikih napada na Indiju, koja je “Sveti gral džihadista”. Ovo bi, prema ISIL-ovu planu, trebalo dovesti do reakcije SAD-a i zapadnih saveznika protiv cijelog niza muslimanskih zemalja, a prilično je izgledna i uporaba nuklearnog naoružanja između Indije i Pakistana, što bi dovelo do velikog rata svjetskih razmjera.
“Prihvatimo činjenicu da će kalifat preživjeti i napredovati sve dok ne preuzme cijeli svijet i odrubi glavu svakom nevjerniku koji je protiv Alaha”, stoji u ISIL-ovu dokumentu koji tvrdi kako ne treba gubiti vrijeme i snagu na izravne napade na SAD, već se treba fokusirati na akcije koje bi dovele do masovnog ustanka muslimana i pokretanja općeg globalnog sukoba, koji će “dovesti do apolkalipse, odnosno smaka svijeta”.
Prvi korak u izvedbi ovoga plana trebalo bi biti ujedinjavanje cijelog niza talibanskih frakcija koje danas, međusobno zavađene, djeluju na području Pakistrana i Afganistana. Ovaj zadatak bit će povjeren najboljim ISIL-ovim vođama koji će povezati trenutačno sukobljene islamiste. Drugi dio plana predviđa izvođenje velikih, spektakularnih napada s velikim brojem žrtava. Ciljevi u planu nisu jasno zacrtani, no gotovo je izvjesno da se radi o ciljevima u velikim urbanim središtima Indije gdje bi, zbog velike napučenosti prostora, došlo do ogromnog broja civilnih žrtava.