Published On: Wed, Jun 26th, 2013

TREĆI: Evo kako izgledaju novi kilometri hercegovačke autoceste na putu prema hercegovačkom moru

MOSTAR – JP Autoceste FBiH dd Mostar završilo je u potpunosti radove na izgradnji graničnog prijelaza Bijača čija je vrijednost iznosila 12 milijuna KM.

Na izgradnji su bile angažirane domaće tvrtke Euroasfalt, ŽGP i Hidrogradnja, a radovi su financirani iz vlastitih sredstava, i prije nego su sredstva odobrenog kredita Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) postala raspoloživa.

Ovo će biti jedan od dva međunarodna granična prijelaza na kojima će biti moguć uvoz i izvoz svih roba, nakon što 1. jula Republika Hrvatska postane članica Europske Unije.

– JP Autoceste FBiH uspješno su i prije roka završile još jedan projekt, istaknuo je Ensad Karić, direktor JP Autoceste FBiH dd Mostar, naglašavajući da dalje poslove preuzima Uprava za neizravno oporezivanje BiH, koja će početi s izgradnjom, opremanjem i stavljanjem u funkciju graničnog prijelaza Bijača.

– Posebno mi je zadovoljstvo što smo i ovaj projekt kvalitetno realizirali u suradnji s domaćim tvrtkama, čime dokazujemo da imamo i stručnost i kapacitete da vlastitim snagama iu predviđenim rokovima gradimo moderne autoceste, zaključio je Karić.

Pogledajte kako izgleda granični prijelaz Bijača pred svečano otvaranje …