Published On: Pet, pro 12th, 2014

POLETJELA TREĆA JUGOSLAVIJA: Nakon 23 godine ponovno povezani Zagreb i Beograd

Putnički zrakoplov srbijanskog nacionalnog zračnog prijevoznika Air Serbia sletio je u petak sa 100-ak putnika u Međunarodnu zračnu luku Zagreb na svom redovitom letu iz Beograda, što je prvi takav let između glavnih gradova Hrvatske i Srbije nakon 23 godine.

Prvi let na liniji Beograd-Zagreb bio je u veljači 1928. s tvrtkom Aeroput, prethodnikom nekadašnjeg JAT-a, a tu je liniju JAT ponovno uspostavio u travnju 1947. i održavao ih do kolovoza 1991.

Zrakoplov Air Serbia u zagrebačku zračnu luku sletio je s 30-ak minuta zakašnjenja, što je objašnjeno operativnim razlozima pri polasku iz Beograda, a tim je zrakoplovom osim vodećih ljudi Air Serbie i predstavnika srbijanskog civilnog zrakoplovstva i nekoliko državnih dužnosnika stiglo u Zagreb i 40-ak novinara te turističkih agenata od kojih će 20-ak ostati na trodnevnom studijskom boravku u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba

Nakon vodenog pozdrava zrakoplovu Air Serbie na MZLZ-u, na konferenciji za novinare glavni direktor Uprave Air Serbie Dane Kondić naglasio je posebnost današnjeg dana jer se nakon dugo vremena Zagreb i Beograd ponovo zračno povezuju što će, kako vjeruje, pridonijeti i boljem povezivanju i ekonomije i politike dvije zemlje.

”Zagreb je četvrta destinacija u Hrvatskoj koju nakon Dubrovnika, Splita i Pule Air Serbia povezuje letovima s Beogradom, gdje je primjetan i porast zanimanja za letovima prema Hrvatskoj”, kazao je Kondić dodajući da su samo od lipnja do kraja rujna na svim letovima prema Hrvatskoj i nazad prema Beogradu prevezli oko 50 tisuća putnika, što je ocijenio i njihovim doprinosom turističkom prometu između dvije zemlje.

Kondić je kazao da slično rade i na svih ostalih 40-ak destinacija na koje lete u Europi i Bliskom istoku, kao i da su reakcije svih njihovih putnika pozitivne, što im također pokazuje ispravnost puta nove kompanije koja je pod imenom Air Serbia počela poslovati prije nešto malo više od godinu dana naslijedivši zapravo JAT odnosno kasniji JAT Airways.

Iz Beograda za Zagreb let je svakog dana ujutro i navečer, što slijede i polijetanja iz Zagreba, a cijena povratne karte je (za sada) oko 110 eura.

HINA

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare