Published On: Čet, svi 4th, 2017

Trebinje: Gradonačelnik kažnjava neradnike u gradskoj administraciji

Gradonačelnik Trebinja ima metodu kako kazniti neradnike

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović prošlog mjeseca je novčano kaznio, ali i nagradio sa 10 do 15 posto plaće ukupno petnaestak radnika gradske administracije za loše, odnosno dobre radne rezultate.

U Gradskoj administraciji Srni je potvrđeno da će se i ubuduće primjenjivati ova praksa, odnosno da će radnici koji savjesno i odgovorno budu radili biti odgovarajuće nagrađivani, dok će sankcije osjetiti oni koji ne budu odgovorili obvezama.

Petrović je nedavno, nakon sastanka sa direktorima javnih ustanova i poduzeća čiji je osnivač Grad, istaknuo da je menadžment svake gradske ustanove dužan do polugodišnjeg presjeka financijskog poslovanja smanjiti planirane rashode za pet posto, a istovremeno povećati prihode za isti postotak.

On je tada rekao da direktori gradskih ustanova koji ne budu odgovorili ovim obvezama neće moći nastaviti svoj mandat.

“Cilj je i da se u 2018. godini povećaju plaće, ali se to mora osigurati kroz rad svih odjeljenja u gradskoj administraciji i kroz rad u ustanovama i poduzećima Grada, gdje se trebaju ostvarivati dodatni prihodi da bi i plaće bile veće”, naglasio je Petrović, prenosi Bljesak.info