Published On: Pon, lis 14th, 2013

Trebamo se odmaknuti od oholih i umišljenih, od imitatora i neznalica

Povijest nas uči kako bilo kakvo ljudsko postignuće nije moguće ostvariti bez ozračja povjerenja, mira, mudrih odluka, dobre komunikacije i otvorenosti za razgovor. Čini mi se prikladnim u ovom mubarek danu pozovati na nužnost uljuđenog razgovora o svim teškim pitanjima u našoj domovini i zajednici – poručio je danas u bajramskoj čestitki reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.

On je povodom Kurban-bajrama poručio kako je svijet koji poznajemo izgrađen na temeljima vjere. To su, kazao je, temelji koji traže od nas disciplinirati sami sebe, očistiti svoju dušu, te oplemeniti svoje srce uzvišenim principima velikodušnosti, ljubavi, bratstva, milosrđa, praštanja i poštivanja drugih. 

– U ime vjere trebamo se odmaknuti od oholih i umišljenih, od imitatora i neznalica koji drže da su vlasnici duhovnih istina – naglasio je reis Kavazović.

Poručio je kako u ovom za muslimane mubarek danu iz srca moli Milostivog Gospodara da svima podari svoj blagoslov.

– Molimo ga za oprost nama i našoj braći i sestrama koji nas pretekoše u vjeri i za dobro našim narodima i domovini. Svim ljudima u BiH želim dobro, mir i sreću, a muslimanima u domovini, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i bošnjačkoj dijaspori od srca želim Bajram šerif mubarek olsun – zaključio je reis Kavazović u bajramskoj čestitki.

Dnevnik.ba