Published On: Pet, stu 9th, 2018
#3rd | By Desk

Treba li paliti alarm? Sve više novog propadanja u Mostaru

Posljednjih dana svjedoci smo kako u gradu zjape rupe na prometnicama koje nakon radova čekaju ”krpljenje”. No, upozoreni smo i na nova propadanja grada.

Mostaru ne ide najbolje s mnogo stvari, ali je propadanje prometnica i pločnika ono što građanima najviše zapinje za noge i oči.

Rupe i rupetine pojavljuju se na zanemarenim prometnicama, ali i na onima koje su nedavno obnovljene. Propadaju, nažalost, i rupe koje su već sanirane. Zbog toga, s pravom, građani postavljaju pitanja o kvaliteti radova, maru i nemaru, o sposobnosti, odgovornosti i sigurnosti.

Posljednjih dana svjedoci smo kako u gradu zjape rupe na prometnicama koje nakon radova čekaju ”krpljenje”.

No, upozoreni smo i na nova propadanja grada. Tako su se pojavile rupe na pločniku u ulicama Kralja Petra Krešimira IV, Stjepana Radića, Kneza Mihajla Viševića Humskog (Liska, Kralja Tvrtka… Zanimljivo, riječ je o obnovljenim pločnicima.

Isto tako, mostarskom prometu ponovno prijeti rupa na Bulevaru. Naime, nakon što je tjednima stvarala probleme te izazivala brojne reakcije, rupa na prometnici, nastala zbog urušavanja austrougarskog kanalizacijskog kanala, postala je simbolom urušavanja grada. No, tjednima nakon što je zakrpljena, došlo je do novog ulegnuća što bi moglo dovesti do novog otvaranja mostarske utrobe.

Slično je i sa saniranim ulegnućima u Dubrovačkoj i Splitskoj ulici, a nedavne jake kiše načele su nove rane na zanemarenim mostarskim ulicama.

Mostarci se s razlogom pitaju koja je rupa sljedeća i kako spriječiti da grad prestane propadati. Barem na onim dijelovima gdje je obnovljen i gdje su rupe sanirane, piše bljesak.info