Published On: Čet, svi 13th, 2021

Traži se pritvor za osumnjičenu za financiranje terorizma

Tužitelj Tužiteljstva BiH, nakon ispitivanja osumnjičene, prema Sudu BiH, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenu Senu, Hamzabegović, rođenu 1960. godine u Tuzli, državljanku BiH i Švicarske Konfederacije.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa SIPA i partnerskim institucijama u Bosni i Hercegovini i inozemstvu, provodi istragu, tijekom koje su prikupljeni dokazi da je osumnjičena, u više navrata, u periodu od 2013. do 2018. godine, sudjelovala u prikupljanju i pružanju financijske pomoći, za državljane Bosne i Hercegovine, koji su boravili na stranim ratištima Sirije i Iraka, iako je znala da se navedene osobe bore na strani oružanih formacija takozvanog “ISIL-a”, uključujući formacije “Jahbet Al Nusra”, „Al Nusrah Front” i drugim formacijama a koje su od strane Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, proglašene terorističkim organizacijama.

Prikupljeni su dokazi da je osumnjičena u nekoliko navrata, svome suprugu koji je bio visokopozicionirani pripadnik “ISIL-a” i koji se još uvijek nalazi u bijegu, prosljeđivala novac, iako je znala da će navedeni novac biti korišten za financiranje terorističkih skupina i njihovih aktivnosti.

Također, prikupljeni su dokazi, da je osumnjičena osobno, boravila na području Sirije, te je bila u kontaktu s državljanima BiH na tom području i znala u koje svrhe se koristi novac koji je prosljeđivala.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenu, sukladno članku 132. stavak 1. točke a) i c), Zakona o kaznenom postupku BiH, upućen je prema Sudu Bosne i Hercegovine, koji je danas zakazao ročište povodom prijedloga Tužiteljstva BiH./HMS/

0 0 glasovi
Ocjena članka
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x