Published On: Sri, sij 7th, 2015

TRAŽI SE ČOEK: Bakir Hadžiomerović napustio SDP

Tužno pače velikobosanskog nacionalšovinističkog novinarstva, i još tužniji izdanak lažne nacionalsocijalističke “demokracije” Bakir Hadžiomerović član Socijaldemokratske partije istupio je danas iz ove stranke. Informaciju je medijima potvrdio i sam Hadžiomerović.

On je bio SDP-ov kandidat za bošnjačkog člana u Predsjedništvu BiH, a kao razlog Hadžiomerovićevog istupanja iz Socijaldemokratske partije navedeni su njegovi privatni razlozi.

Hadžiomerović je dugogodišnji novinar, a bio je i urednik političke emisije ’60 minuta’.

Podsjetimo, poslovodni odbor Radio-televizije Federacije BiH ranije je uputio pismo Nerminu Nikšiću, predsjedniku SDP-a, u kojem mole da Bakiru objasni kako ne može spajati politiku i novinarstvo, kao ni primati plaću s televizije.

Iz odbora su napisali kako Hadžiomerović svojim već višegodišnjim radnim i neradnim angažmanom u političkoj stranci i istovremeno u Javnom servisu BiH, nanosi svakodnevno nemjerljive štete ugledu Javnoga servisa BiH, ali i ukupnom ugledu SDP-a kao demokratske stranke.

Povodom današnjeg ”iščlanjenja Bakira Hadžiomerovića iz Socijaldemokratske partije BiH i njegovog podnošenja ostavke na mjesto u Glavnom odboru”, predsjednik ove stranke Nermin Nikšić rekao je da su razlozi Hadžiomerovićevog napuštanja SDP-a BiH potpuno privatni te da iza ostavke ne stoje nikakvi politički razlozi ili politička razmimoilaženja.

”Danas sam telefonski razgovarao s Bakirom Hadžiomerovićem, koji mi je prenio odluku o svom napuštanju SDP BiH. Razlozi su potpuno privatne prirode i zaista nema smisla da se iznose u javnost”, kazao je Nikšić, priopćeno je iz Sekretarijata za informisanje SDP BiH.

Napomenuo je da je on, ali i ostali članovi SDP BiH, s Bakirom Hadžiomerovićem, tijekom njegovog rada u stranci kao kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, imao odlične odnose i suradnju.

”Nažalost, SDP BiH gubi kvalitetnog člana, ali mi, prije svega, moramo poštovati razloge njegovog napuštanja stranke. Ovim putem, želim mu sreću u njegovom daljnjem profesionalnom angažmanu i zahvaljujem mu se što je prihvatio biti kandidatom SDP BiH na prošlim općim izborima”, naveo je Nikšić.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare