Published On: Ned, ruj 4th, 2016

TRAŽE OSTANAK U EU: Tisuće Britanaca diljem zemlje prosvjedovalo protiv Brexita

Tisuće prosvjednika okupilo se danas u Londonu iu drugim britanskim gradovima, u znak protivljenja izlasku te zemlje iz Europske unije, prenosi Anadolu Agency (AA).
Na “Maršu za Europu” prosvjednici su zahtijevali “pauzu” u procesu Brexita i nastavak bliske kulturne i gospodarske veze s Europom.
Protivnici Brexita traže da se vlada više konzultira s javnim mnijenjem prije nego započne pregovore o izlasku iz 28-članog bloka, za koje se očekuje da će potrajati.
Skupovi su održani u Londonu, Edinburghu, Birminghamu i drugim gradovima, a pridružilo im je nekoliko političara i poznatih ličnosti iz zabavnog i kulturnog života.
U Londonu, aktivisti su marširali kroz središte grada do zgrade Parlamenta, gdje je u ponedjeljak zakazana rasprava o tome da li će se održati drugi referendum o članstvu u EU. Vlada je, međutim, već odbacila drugi referendum.
Na sastanku Kabineta ove nedjelje, britanski dužnosnici su istaknuli značaj kontroliranja migracija iz Europe kao ključni dio očekivanih pregovora s europskim čelnicima.
Velika Britanija glasovala je za napuštanje EU na referendumu krajem lipnja, ali se početak formalnog procesa izlaska ne očekuje do kraja godine.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>