Published On: Mon, Mar 6th, 2017

Trava plutala kraj Dubrovnika: Izvukli iz mora 270 kg ‘marice’

Dubrovačko-neretvanska policija pronašla je proteklih dana oko 270 kilograma marihuane natopljene morem na više lokacija u južnom Jadranu

Dubrovačko-neretvanska policija pronašla je proteklih dana oko 270 kilograma marihuane natopljene morem na više lokacija u južnom Jadranu.

Droga je pronađena umotana u pvc foliju i oblijepljena selotejpom, baš kao u mafijaškim filmovima.

Pronađena je u 11 slučajeva, a pomorska policija pakete je pronalazila kod Lastova, Mljeta, Korčule i Lokruma.

Nakon prvog pronalaženja droge policija je intenzivirala potragu, a iz policije pozivaju sve građane da se jave ako pronađu sumnjive pakete.

Na graničnom prijelazu zapljenjeno 13,5 kg marihuane

Policijski i carinski službenici PU brodsko-posavske bilježe još jednu uspješnu zapljenu opojne droge marihuana. Naime, u petak 4.ožujka navečer oko 20.40 sati na međunarodnom graničnom prijelazu Slavonski Brod policijski službenici su u suradnji sa službenicima carine u automobilu “renault” crnogorskih registarskih oznaka prilikom njegova ulaska u RH otkrili i pronašli 13,5 kg opojne droge marihuane.

-Policijski službenici kontrolirajući osobni automobil crnogorskih oznaka i broja, kojim je upravljao 30-godišnji vozač i sa kojim je kao suvozač bio 29-godišnjak, obojica državljani Crne Gore, u sjedalu vozila uočili su paket biljne tvari, a daljnjim radom policijskih službenika potvrđeno je kako se radi o opojnoj drogi tipa marihuana. Pretragom vozila, u zajedničkoj suradnji policije i carine, a temeljem naloga slavonskobrodskog Županijskog suda na raznim mjestima u vozilu, branicima, stražnjim dijelovima sjedala, ispod motora i drugdje pronađeno je ukupno 20 paketa, ukupne težine 13.5 kilograma marihuane. Protiv 30-godišnjaka i 29-godišnjaka policija podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlštene proizvodnje i prometa drogama-rekla je u ponedjeljak u podne na konferenciji za novinare Kata Nujić, glasnogovornica PU brodsko-posavske.

Vrijednost zaplijenjene droge je oko 300.000 kuna i bila je namijenjena narkotržištu zemalja EU. Vozaču i suvozaču prijeti kazna zatvora od 1 do 12 godina.

Ovo je u kratkom vremenu druga velika zapljena marihuane na graničnim prijelazima na području PU brodsko-posavske. Naime 13.veljače na graničnom prijelazu Stara Gradiška u automobilu, također crnogorskih registarskih oznaka, pronađeno je i zapljenjeno čak 59 paketa s ukupno 28.5 kilograma marihuane, koja je također bila namijenjena narkotržištu zemalja zapadne Europe.