Published On: Čet, ruj 19th, 2019

TRAGEDIJA NA VJENČANJU: Trudna mladenka umrla na putu do Crkve dok ju je zaručnik čekao pred oltarom

Trudna mladenka iz Brazila preminula je od moždanog udara svega nekoliko minuta prije ulaska u Crkvu. Iza sebe je ostavila nesuđenog supruga s novorođenom kćerkicom, koju su liječnici carskim rezom izvadili iz mrtve majke.

Medicinska sestra Jessica Guedes (30) bila je u sedmom mjesecu trudnoće kada se počela osjećati loše dok se vozila u limuzini prema Crkvi u São Paulu, u kojoj je istoga dana trebala svojemu zaručniku izreći sudbonosno “da”, piše Net.hr.

Njezina je obitelj u prvi mah pomislila da je mladenka samo nervozna zbog vjenčanja, s obzirom na to da se požalila na vrtoglavicu i bol u vratu. Nažalost, nisu ni slutili da je sirota Jessica doživjela preeklampsiju, ozbiljan poremećaj u trudnoći koji, ako se ne otkrije na vrijeme, može ostaviti ozbiljne posljedice ili, kao u njezinu slučaju, izazvati smrt.

Liječnici nisu mogli drugo nego konstatirati njezinu smrt po dolasku u bolnicu. Jessicin zaručnik, vatrogasac Flavio Gonçalvez (31) tada ju je već čekao kod oltara i bilo mu je čudno što njegova mladenka kasni.

No, kada je ona došla pred Crkvu, netko od njezine rodbine panično je utrčao unutra dozivajući upomoć. Bilo je prekasno. Nesuđena supruga i majka u tim je trenucima ležala na samrti u okićenoj limuzini.

“Otvorio sam vrata limuzine i vidio je kako leži bez svijesti. Kada sam joj se obratio, otvorila je oči i rekla mi da je sve u redu te da samo ima velike bolove u vratu. Izvukao sam je iz vozila i započeo oživljavanje. U pomoć su mi priskočili kolege vatrogasci koji su bili na vjenčanju”, prisjetio se Jessicin shrvani udovac.

Dok su nesretnu ženu dovezli do bolnice, ona je preminula. Liječnici su konstatirali da je trudnica umrla od moždanog udara uzrokovanog preeklampsijom i unutrašnjim krvarenjem. Bilo je nužno hitno napraviti carski rez i izvaditi bebu u 30. tjednu majčine trudnoće.

Malena Sophia rođena je sa samo 930 grama i 34 centimetara i trenutno se nalazi na neonatalnoj intenzivnoj njezi. U bolnici će provesti najmanje dva mjeseca. Njezina je majka imala urednu trudnoću, nije patila od visokog tlaka, bila je fizički aktivna i dobro je jela.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare