Published On: Pet, srp 29th, 2016

TRAGEDIJA KOD DUGOG OTOKA: Pronađeno tijelo Slovenca (43) koji je ronio blizu Saharuna

Danas, oko 12,45 sati, u moru kod Dugog otoka, ronioci Specijalne jedinice policije koji su tragali za nestalom osobom, pronašli su tijelo muškarca, a sumnja se da se radi o državljaninu Slovenije čiji je nestanak prijavljen sinoć, piše Zadarski.hr.

U tijeku je utvrđivanje svih okolnosti nesreće – javila je zadarska policija.

Podsjećamo, sinoć oko 22 sata, zaprimljena je dojava o nestanku 43-godišnjeg slovenskog državljanina koji je otišao roniti u blizini plaže Saharun na Dugom otoku – javila je zadarska policija.

Kod otočića Mežanj pronađen je gumenjak, a za muškarcem se intenzivno traga. U potragu su uključena službena plovila Lučke kapetanije i policije.

Slovenac je sa svojom partnericom ljetovao na jahti, te se gumenjakom sam otisnuo i krenuo roniti. Nakon što se nije vratio, njegova je partnerica prijavila nestanak.

Ubrzo je kod Mežnja pronađen gumenjak, ali čovjeka nije bilo.

Zbog toga se za njima intenzivno traga, a jutros će biti angažiran i specijalni zrakoplov pomoću kojega će se pretraživati mjesto nestanka.

Županijski centar 112 također je javio o nestanku osobe kod Dugog otoka.

– U 21.59 sati ŽC 112 Zadar zaprimio je dojavu od supruge koja prijavljuje nestanak slovenskog državljanina koji je oko 11 sati gumenim čamcem krenuo na ronjenje s usidrene jedrilice u uvali Sakarun. Osoba se nije vratila u dogovoreno vrijeme (oko 20 sati). Brod Lučke kapetanije i dva privatna plovila mještana obišla su mjesta mogućeg zarona. Uz obalu je pronađen gumeni čamac, ali ne i nestala osoba. Zbog mraka akcija je prekinuta te je nastavljena 29. srpnja od ranih jutarnjih sati.