Published On: Čet, kol 2nd, 2018

TRAGEDIJA KOD BIHAĆA: Tri osobe poginule u hidroelektrani zbog curenja plina

U nesreći u Hidroelektrani “Una – Kostela”, nadomak Bihaća, smrtno su stradale tri osobe, dok je četvrta hospitalizirana u Županijskoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” i u teškom je stanju, najvjerovatnije zbog curenja plina.

Policijska postaja u Bihaću je iza 13 sati zaprimila telefonski poziv zaštitara, koji je bio na osiguranju Hidroelektrane u Kostelima. On je priopćio da je došlo do havarije unutar same Hidroelektrane, te da ima ozlijeđenih osoba.

“Izlaskom na samo mjesto, potvrđeno je da je došlo do curenja plina unutar samog objekta, gdje su radnici Elektrodistribucije BiH najvjerovatnije radili na remontu postrojenja.

Konstatirano je da su zbog djelovanja plinskih para, smrtno stradale tri osobe, dok je četvrta prevezena u Županijsku bolnicu ‘Dr. Irfan Ljubijankić’ i u teškom je stanju. Na mjesta događaja su pripadnici Policijske postaje u Bihaću i Vatrogasne jedinice, koje utvrđuju činjenično stanje”, rekao je Adnan Beganović, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanske županije (USŽ)./Fena/HMS/

0 0 glasovi
Article Rating
14.7K Comments
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare