Published On: Pon, stu 5th, 2018

Toyota je najpopularnija u svijetu, a u Bosni i Hercegovini BMW

(kliknite na sliku za vidjeti na cijelom zaslonu)

Toyota, nekad najveći svjetski proizvođač automobila, još uvijek je vruća roba prema Googleu.

Japanski brand je prema podacima osiguravajuće tvrtke Veygo najčešće pretraživana auto marka na Googleu, i to u 57 od 171 zemlje obuhvaćene ovom studijom.  Kao i prošle godine, japanski proizvođač je bio apsolutni broj 1 u zemljama kao što su SAD i Kanada, Australija i brojne afričke zemlje, ali više ne i u Kini.

Drugoplasirani je BMW koji je najpopularniji u 25 zemalja, što je drastičan pad u odnosu na prošlu godinu. Slijedi ga Mercedes kao najtraženija marka u 23 zemlje. Globalno gledano, Toyota ima mjesečno oko 7,8 milijuna pretraga, a slijede je Honda i Ford.

Zanimljivo je da u većini zemalja ljudi pretražuju modele koje planiraju kupiti, no u 12 zemalja ipak su najpopularniji egzotični talijanski automobili. Tako je Lamborghini primjerice najpopularniji u Bangladešu, Nepalu i Venecueli.

Novost na ovakvom globusu je Tesla, koja se pokazala najpopularnijom u čak sedam zemalja među kojima je i Kina. Domoljublje i autoindustrija baš i ne idu ruku pod ruku, pa je tako u samo pet zemalja najpopularnija domaća marka. U Francuskoj je to Renault, u Njemačkoj je broj 1 Mercedes, a u Švedskoj naravno Volvo.

Najpopularnije vozilo u Bosni i Hercegovini, ali i većini zemalja bivše Jugoslavije je BMW, pokazuju ovi podaci.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare