Published On: Uto, ožu 16th, 2021
#3rd | By Desk

TOUDIC NAJAVILA KORDIĆU: Postoji mogućnost otvaranja proizvodnih pogona francuskih kompanija u Mostaru

Gradonačelnik Mostara dr. sc. Mario Kordić primio je danas u Gradskoj vijećnici Christine Toudic, veleposlanicu Republike Francuske u Bosni i Hercegovini, prenosi HMS.

Veleposlanica je čestitala gradonačelniku Dr. Kordiću na izboru za gradonačelnika Mostara te kazala kako je ovo jedan od njezinih prvih posjeta u mandatu u Bosni i Hercegovini.

Gradonačelnik je upoznao veleposlanicu s prilikama u Mostaru te s inicijativama koje žele provesti u idućem mandatu, jer dugo se u Mostaru čekalo na izbore i grad je bio bez Gradskog vijeća.

Pozvao je veleposlanicu da iznađu načina kako zainteresirati francuske poslovne kompanije da dođu i investiraju u Mostar, jer grad ima potencijala, a gradska vlast želi sa svoje strane čim prije kreirati bolju poslovnu klimu za ulaganja i gospodarsku suradnju.

Veleposlanica je istaknula kako se zbog pandemije europske kompanije sada više okreću ovom dijelu nego dalekim istočnim zemljama, a to je šansa za BiH i Mostar i postoji mogućnost poslovne suradnje i otvaranje proizvodnih pogona. U tom kontekstu spomenula je i francusku razvoju agenciju koja će od iduće godine biti prisutna u BiH, posebice na polju obrazovanja i klime. Gradonačelnik je kazao kako Mostar ima sveučilište i univerzitet s velikim brojem studenata i svakako je obrazovanje segment u kojem se može iznaći prostor za suradnju i konkretne projekte.

Izrazio je i želju da se Mostar bratimi s nekim od francuskih gradova, a veleposlanica je podržala taj prijedlog i rekla kako će se osobno angažirati jer da takva suradnja sada može biti na obostranu korist i interes./HMS/