Published On: Pon, stu 16th, 2020

Totalni obrat / SDA “preuzima” Ilijaš, Dovadžija šokiran a sinoć poručivao da ga Fazlić ni matematički ne može dostići

Dovadžija je sinoć proglasio pobjedu napisavši na Facebooku da su rezultati poznati i da govore da je upravo on novi načelnik Ilijaša

Tijesna utrka za načelničku poziciju u Ilijašu vodi se između kandidata Četvorke Amara Dovadžije i SDA Akifa Fazlića (na slici gore) i još uvijek je neizvjesno ko će biti na čelu ove općine naredne četiri godine.

Dovadžija je sinoć proglasio pobjedu napisavši na Facebooku da su rezultati poznati i da govore da je upravo on novi načelnik Ilijaša, s prednošću koju Fazlić “ni matematički ne može dostići”. No, stvari su se, prema posljednjim podacima Centralne izborne komisije, promijenile. Fazlić trenutno vodi sa 3.808 glasova (51,25 posto), dok Dovaždija ima 3.622 glasa (48,75 posto).

image
Fazlić trenutno vodi/CIK

Sinoć smo pobijedili, ali ‘iznenada’ je došlo do kašnjenja rezultata sa biračkog mjesta Lješevo B, nakon kojeg je došlo do značajnog smanjenja razlike, ali ja i dalje vodim za 43 glasa. Zašto se odugovlači? Završene dosta veće općine od Ilijaša. Inače, dva ključna čovjeka općinske izborne komisije su iz Lješeva. Kako god da bude, mi smo pobjednici, a spremni smo na sve, poručio je Dovadžija.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>