Published On: Sri, kol 23rd, 2017

TOMISLAVGRAD: U potjeru za Mamićevim atentatorima uključeni i psi

Očevici su vidjeli da su dvije osobe pobjegle nakon što je iz vatrenoga oružja u utorak ranjen Zdravko Mamić u zaseoku Vidovići nedaleko od Tomislavgrada, potvrdili su iz MUP-a Hercegbosanske županije koji provodi opsežnu potjeru za počiniteljima.

Kako je za Hinu potvrdio ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinko Mihaljević, više policajaca traga za počiniteljima napada, a u potjeru za njima bit će uključeni policijski psi i specijalni timovi iz Bihaća.

Očevici su vidjeli dvije osobe kako bježe nakon što je ustrijeljen Mamić. Nije međutim poznato jesu li obojica bili napadači, a istražitelji na licu mjesta utvrđuju iz kojega je oružja pucano. Policiji su iskaz dali i Mamićeva supruga te vozač koji su bili s njim u vrijeme incidenta. Inače, mjesto na kojem je izvršen napad na Zdravka Mamića nalazi se na vrlo nepristupačnome terenu. Zaseok Vidovići u Zidinama je u blizini granice s Republikom Hrvatskom.

Zdravko Mamić je danas prije podne ranjen iz vatrenog oružja u predjelu natkoljenice nakon što je stigao u rodno mjesto pokojnog oca kako bi mu zapalio svijeću. Nakon što mu je ukazana liječnička pomoć u Domu zdravlja, Mamić je svojim automobilom otputovao u Zagreb.

Zoran Mamić, brat Zdravka Mamića, rekao je za 24 sata kako su napadači nasumce ispalili pet-šest metaka. Zoran Mamić rekao je da se napad dogodio na ledini na ledini na kojoj se nalazi spomen ploča ocu koji je na tom mjestu imao srčani udar nakon kojeg je umro, te da je tamo bila cijela obitelj, uključujući i djecu. Napadači su iskočili iz grmlja, kaže, i nasumce ispalili 5-6 metaka. Jedan je pogodio Zdravka, a jedan je oštetio automobil. Zoran Mamić kaže da nije bilo direktnih prijetnji te da su već navikli na to da im šalju prijeteće poruke.

– Ovo je bilo za očekivati, vjerojatno se radi o huliganima – rekao je. – Ništa me ne može slomiti, sutra idem u Albaniju – rekao je ranjeni Zdravko svom bratu.

Na Zdrvka Mamića su pucale najvjerojatnije dvije osobe, a po svemu sudeći radi se o pomno planiranom napadu, saznaje Večernji list, koji donosi detalje ranjavanja Dinamova savjetnika u mjestu Zidine, u zaseoku Vidovići, u općini Tomislavgrad. Prema riječima očevidaca, dvojac koji je pucao u Mamića, pogodivši ga u natkoljenicu, čekao ga je blizu spomenika koji je Mamić podigao svom ocu. Bili su ukopani u rov udaljen 50 metara od spomenika i u njemu su navjerojatnije čekali danima.

– Zna se da Mamić godinama dolazi na to mjesto i da s njim dođe i po desetak ljudi. Tako je bilo i ove godine, no nije se znalo kada će točno doći jer on planira ići na Dinamovu utakmicu u Albaniju. Kada se on približio spomeniku, oni su iskočili iz tog rova i zapucali prema njemu i svim tim ljudima. Jedan ga je hitac pogodio u natkoljenicu, a napadači su pobjegli – ispričao je očevidac novinarima Večernjeg lista. Dodao je potom da je Mamića jedan od njegovih rođaka odvezao u Dom zdravlja u Tomislavgradu gdje mu je ukazana pomoć. Kirurški ga je obradio dr. Vlado Tabak. Život mu nije bio ugrožen, a na mjestu gdje je na njega pucano započeo je policijski očevid, koji je potrajao satima. Mamić je u međuvremenu stigao u Zagreb i otišao u bolnicu Sveti Duh.

Planiranje napada ukazuje i da počinitelji vjerojatno nisu amateri već profesionalci, a svojevrsnom porukom može se smatrati i to što je Mamić ranjen u nogu. Sve to ukazuje da se ne radi o nekom amaterskom napadu, već puno ozbiljnoj situaciji, koja po svemu sliči na klasičnu “sačekušu”, piše Večernji list.

Svojevrsnom porukom može se smatrati i to što je Mamić ranjen u – natkoljenicu. To je, pokazala je dosadašnja policijska praksa, svojevrsno upozorenje, koje u pravilu dolazi iz svijeta kriminalnog miljea. Viđeno je to dosad bezbroj puta u Hrvatskoj, a mete takvih ranjavanja često su znali biti poduzetnici svih vrsta. Svima njima u trenutku ranjavanja bilo je zajedničko da su se bavili unosnim i lukrativnim poslovima, ali i to da počinitelji na njih uglavnom nikada nisu nađeni. Kao što nisu nađeni ni počinitelji koji su na sličan način, pucanjem u noge, upozorenja slali i raznim osobama koje su na policijskim popisima slovili kao pripadnici raznoraznih kriminalnih skupina, podsjeća Večernji list. Hoće li policija ovaj put biti uspješnija, odnosno hoće li se naći onaj tko je pucao na Mamića, tek treba vidjeti./HMS/

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x