Published On: Ned, ožu. 25th, 2018

TOMISLAVGRAD: Predstavljanje zbornika radova znanstvene konferencije Duvnjaci (o) Duvnu

Predstavljanje zbornika radova znanstvene konferencije Duvnjaci (o) Duvnu: Energetski, poljoprivredno-stočarski, šumarski, turistički i lovno-gospodarski potencijali duvanjskoga kraja, održat će se u petak, 6. travnja u Tomislavgradu.

Zbornik će biti predstavljen u velikoj dvorani Skupštine Hercegbosanske županije (HBŽ) u 19 sati, u organizaciji Matice hrvatske Tomislavgrad, a uz glavnog urednika Matu Buntića o zborniku će govoriti i Jozo Bagarić i fra Robert Jolić.

Znanstvena konferencija je inače pod pokroviteljstvom općine Tomislavgrad i Vlade HBŽ-a održana u rujnu 2016. godine u Samostanu – duhovnom centru “Karmel sv. Ilije” na Buškom jezeru, u organizaciji Udruge “Naša baština” iz Tomislavgrada, Udruge “Stećak” iz Grabovice i Zaklade dr Franjo Nevistić iz Zagreba.

Na konferenciji je sudjelovalo preko dvadeset izlagača koji su prikazali potencijale duvanjskoga kraja čijim bi se aktiviranjem popravila ekonomska, demografska, infrastrukturna, energetska, poljoprivredna, turistička i stočarska slika tog područja.

Radovi prezentirani na konferenciji tiskani su i objavljeni početkom godine u nakladi Naših ognjišta gdje su uz prikaz duvanjskoga kraja kroz povijest, autori članaka na znanstven način prikazali potencijale duvanjskoga kraja u poljoprivredi, stočarstvu, vjetro, hidro i helio energiji, u lovstvu, šumarstvu, turističke potencijale kroz arheološke nalaze, muzejsku i sakralnu baštinu.

Sudionici su tada dogovorili da se za tri godine ponovno organizira sličan skup na kojem bi se sagledali ciljevi i rezultati čiji su temelji položeni upravo na toj konferenciji./Fena/

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer