Published On: Sri, stu 22nd, 2017
#3rd |

TOMISLAVGRAD: Naknada za novorođenu djecu povećana na 300 maraka

Općinsko vijeće Tomislavgrad usvojilo je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o pravu na novčanu naknadu za novorođenu djecu na području Općine Tomislavgrad, prenosi Fena.

Kako je preneseno sa sjednice ovog vijeća, koja je započeta u ponedjeljak, ali zbog tehničkih problema nastavljena u utorak, izmjena se odnosi na visinu jednokratne novčane naknade gdje umjesto dosadašnjih 200 za svako novorođeno dijete općina daje 300 maraka, s tim da će se Odluka primjenjivati od 1. siječnja 2018.godine.

Također su vijećnici usvojili Odluku o uspostavljanju suradnje i prijateljskih odnosa između Općine Tomislavgrad i Grada Novske.

Naime, izgradnjom Hidro akumulacije Buško jezero polovinom 20 stoljeća, dio iseljenog stanovništva u potrazi za novim životom je završio oko grada Novske zbog čega je obostrano potaknuta ideja o uspostavi prijateljskih odnosa.

Vijećnici su usvojili i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o usvajanju programske osnove za uređenje prostora oko Buškog jezera.

Izvješće o provedenoj raspravi navedene Odluke podnio je pomoćnik načelnika za graditeljstvo i prostorno uređenje Zdravko Krišto.

Vijeće je isto tako dalo suglasnost na Odluku Školskog odbora Osnovne škole Stjepana Radića Prisoje o imenovanju ravnateljice škole Josipe Gale.

Među zadnjima bila je Informacija o održanim javnim raspravama u svezi izgradnje štala za krave iznad sela Srđana.

Ova točka je izazvala žustru raspravu nekolicine vijećnika te je načelnik Općine Tomislavgrada Ivan Vukadin zaključio kako će se o zahtjevu farme krava “Tušnica” Povjerenstvo za lokacijske dozvole općine Tomislavgrad konzultirati sa Savjetom prostornog plana Općine i zajednički donijeti prijedlog rješenja za konkretan slučaj, koji će se predstaviti na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća.

Vijeće je usvojilo i Zaključak kojim se zadužuje Služba za gospodarstvo, inspekciju i zajedničke poslove, Služba za graditeljstvo, prostorno uređenje i stambeno komunalne poslove da u suradnji sa Povjerenstvom za javne nabave općine Tomislavgrad izradi natječajnu dokumentaciju za odabir partnera za izgradnju tog poslovno-stambenog objekta na mjestu postojeće Veterinarske stanice.

Zahtjev za raspisivanje natječaja za izbor partnera za izgradnju poslovno-stambenog objekta općinskom načelniku i OV-u podnijela je Uprava JP Veterinarska stanica d.o.o. Tomislavgrad. /HMS/

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x