Published On: Sri, ruj 28th, 2016

TOMISLAVGRAD: DIV iz Samobora planira gradnju najvećeg vjetroparka u BiH


Hrvatska grupacija DIV iz Samobora najavila je gradnju najvećeg vjetroparka u Bosni i Hercegovini, a gradnja je planirana pored Tomislavgrada i trebala bi započeti iduće godine.
Grupacija DIV, koja se većinom bavi brodogradnjom te proizvodnjom vijaka, radila bi stupove vjetroelektrana, a za druge dijelove bili bi zaduženi partneri s kojima još nisu potpisani ugovori.
Kako piše hrvatski poslovni tjednik, plan DIV grupacije je da se na tržištu pozicionira i kao proizvođač električne energije iz obnovljivih izvora te energije iz višegeneracijskih postrojenja (električna, toplinska, rashladna) na zemni plin.
Plan Grupe je do 2017. godine u Hrvatskoj i zemljama u regiji instalirati vjetroparkove ukupnog kapaciteta od 400 MW do 600 MW, s tendencijom povećanja ulaganja u proširenje postojećih lokacija te novih kapaciteta na onshore i offshore lokacijama.
DIV grupacija u vlasništvu je tvornice vijaka u Samoboru i Kninu te brodogradilišta Brodosplit u Splitu, a ima i proizvodne pogone u Srbiji, kao i predstavništva u zemljama EU te Bosni i Hercegovini./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>