Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Tokić: Objaviti ime člana popisnog biroa koji traži brisanje 121.280 stanovnika

Must Read

Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić zahtijeva objavljivanje imena člana Središnjeg popisnog biroa koji traži da se sa Popisa stanovništva iz 2013. godine za 121.280 stanovnika brišu podaci o pripadnosti narodu, jeziku i vjeri.

Smatra da se ovaj zahtjev uglavnom odnosi na bošnjačko stanovništvo s područja manjeg bh. entiteta te se zbog toga o ovom slučaju može govoriti kao o kontinuiranom nastavku genocida nad Bošnjacima.

Također je dodao da će istovremeno zatražiti po Zakonu o slobodi pristupa informacijama podatke o navedenoj osobi, priopćeno je iz Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda.

Podsjetimo, Majida Mušić glasnogovornica Federalnog Zavoda za statistiku kazala je jučer na izvanrednoj konferenciji na sjednici Središnjeg popisnog ureda iznesen prijedlog da se prihvati program obrade podatka predložen od strane IMO tima, odnosno da 121.280 popisnica, oko kojih trenutno ne postoji suglasnost, dobije status ‘rezidentan’.

Međutim, na sastanku Središnjeg popisnog ureda netko od članova je predložio da se za te popisnice podaci o etničkoj pripadnosti, jeziku i vjeroispovijesti preprave i dobiju status ‘nepoznato’.

Federalni zavod za statistiku nije podržao navedeni prijedlog, jer je isti u suprotnosti s odredbama Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine europskim preporukama, a i preporuka IMO tima.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -