Published On: Pon, stu 5th, 2018

Tokić i Bajrić oslobođeni optužbe za nacionalnu mržnju zbog isticanja zastave tzv. Armije RBiH

Osnovni sud u Banja Luci danas je oslobodio optužbe predsjednika Bošnjačkog pokreta Sejfudina Tokića i Adnana Bajrića zbog isticanja zastave tzv. Armije RBiH s ljiljanima 22. svibnja 2015. godine.

U procesu koji je trajao tri godine Okružno tužiteljstvo i njihovi svjedoci pokušali su dokazati da su Tokić i Bajrić prilikom konferencije za novinare u središtu Banja Luke povodom dana prijema BiH u UN istakli ratnu zastavu tzv. Armije RBiH i time počinili kazneno djelo rasne, vjerske i nacionalne mržnje, pokušavajući istaknuti dominaciju jednog naroda naspram drugih, prenose Nezavisne novine.

“Optuženi su spomenuto kazneno djelo počinili 22. svibnja 2015., oko 12 sati, u Srpskoj ulici u Banja Luci, prostoru između Gradske uprave i Hrama Krista Spasitelja, za vrijeme održavanja spomena povodom godišnjice stradanja 12 beba u Kliničkom centru Banja Luka tijekom 1992. godine”, objavljeno je ranije na internet stranici Okružnog tužiteljstva Banja Luka, koje je podiglo optužnicu.

U završnoj riječi na posljednjem ročištu postupajući tužitelj je promijenio tekst optužnice i zatražio izricanje presude i kazne zatvora između 3 do 15 godina.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare